JJ’s DUTCH BLUES – Bringing the blues back to live!

 

De naam verraadt het al. Wat dit event uniek maakt, is een verrassende line up met getalenteerde artiesten van Nederlandse bodem!

Ook deze artiesten hebben een jaar zonder optredens achter de rug. JJ Music House steekt
hun graag een hart onder de riem door het organiseren van een veilig én exclusief event
met één doel Bringing the (Dutch) Blues back to live!

Op het ruime buitenterrein van JJ Music House kun je op vrijdag 17 en zaterdag 18 september genieten van een mooie line-up. 

 

Line up

Vrijdag 17 september aanvang 18.00 uur
   Mainline 55
   Reemers & De Greef
   Chicago Four
   Sean Webster (ook in Nederland woonachtig)

Zaterdag 18 september aanvang 17.00 uur
   Richville
   Reunion Tour Twelve Bar Blues Band 2021
   Blind B’@ The Visionairs
   The Juke Joints  

Informatie over de bands vind je verder op deze pagina.

 

Tickets reserveren
Zorg dat je bij dit unieke event aanwezig bent en reserveer alvast je tickets voor
JJ’s Dutch Blues. Naast de afzonderlijke tickets, worden ook combitickets aangeboden.
Tickets zijn ook verkrijgbaar aan kassa (m.u.v. combitickets)

                                                    Reserveer HIER je ticket

Toegang
Dit evenement is toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs.
Op beide dagen is het evenemententerrein 1 uur voor aanvang open; vrijdag om 17.00
en zaterdag om 16.00 uur.

Volg ons online voor updates.  

 

MAINLINE 55
Vrijdag: 18:00 uur

Mainline 55 staat garant voor onvervalste rockabilly. Met klassiekers van onder andere Elvis Presley,
Chuck Berry, Carl Perkins, Stray Cats en Johnny Cash is het gegarandeerd swingen. Door hun
samenspel en overdosis aan energie weten ze altijd het publiek te vermaken. Tijdens hun optreden
komen niet alleen alle klassiekers voorbij, maar zo nu en dan ook een nummer uit een ander genre
die door de heren is overgoten met een vette Rockabilly saus.

Inmiddels heeft Mainline 55 op veel van de bekende Rockabilly en Rock ’n Roll festivals in Nederland
gespeeld. De band is dan ook zeker geen onbekende meer en weten zij zich verzekerd van een schare
trouwe fans.

Mainline 55 is een 4-koppige formatie bestaande uit Peter Hanselman (drums), Pieter Baas
(contrabas), Patrick Blijleven (sologitaar) en sinds enige tijd Sebastiaan Verschoor (zang)

REEMERS & DE GREEF
Vrijdag: 19:00 uur

Frank Reemers en Joep de Greef, de twee frontmannen van de succesvolle bluesbands Ramblin’ Dog
en Mojo Hand hebben er weer ontzettend veel zin in. Na een lange periode zonder optredens
vanwege de corona maatregelen, vinden zij het geweldig om op het JJ’s Dutch Blues event te staan.
Met hun passie voor Blues & Roots muziek zijn zij nu als duo-act te zien en te beluisteren met intieme
en swingende muziek.

Gewapend met diverse gitaren, bluesharp, stompbox en vooral indringende blues vocalen brengen
de heren een divers repertoire. Dat gaat van fingerpicking Delta Blues tot heerlijk swingende
pareltjes uit de blueswereld en daarbuiten. Met hun jarenlange muzikale ervaring, die onder andere
is opgedaan tijdens de diverse trips naar het zuiden van Amerika, spelen zij prachtige eigen
composities. Met de bewerkte Blues & Roots nummers weten zijn keer op keer het publiek te raken.
Blues & Roots gespeeld met passie en gezongen vanuit het hart, dat is Reemers & de Greef.

CHICAGO FOUR
Vrijdag: 19:50 uur

Deze 4 mans formatie is qua stijl en sound geïnspireerd door de bluesclubs in Chicago in de jaren 60 – 70. Chicago Four zet met 2 gitaren, bas, drums en vocalen de herkenbare, rauwe clubsound neer. Belangrijk voorbeeld is de rechttoe rechtaan blues van Magic Slim & The Teardrops. Frontman Robbert Fossen (zang, gitaar, harmonica) met ruim 30 jaar ervaring in deze stijl, heeft o.a. getourd met de Teardrops leden John Primer en Nick Holt. Fossen ontving nationale en internationale blues awards, waaronder die van beste blueszanger van Nederland. Gitarist Ber van Zanen, onder andere bekend van The Groovetakers, kan naast geweldig soleren ook erg goed en smaakvol begeleiden. In deze bluesstijl is een sterke gitaarbegeleiding, samensmeltend met een groovende ritmesectie, essentieel.

De sterke ritmesectie bestaat uit bassist Jan Markus, die als geen ander alle franje kan en durft weg te laten, om zo onderdeel te zijn van het belangrijke fundament onder deze bluesstijl. Drummer Jeffrey van Duffelen als ‘rock’ in de branding in de ‘drivers seat’ legt de basis waar de band op kan leunen en het publiek meeneemt in een bijna hypnotiserende groove.

Chicago Four neemt je mee naar de hoogtijdagen van de clubs in Chicago!

SEAN WEBSTER
Vrijdag: 21:35 uur

Sinds de release van zijn debuutalbum tot en met de laatste live-album heeft Sean Webster een solide reputatie opgebouwd als een van de beste live artiesten en zangers van de moderne blues rockscene.
Seans passie voor gitaar en zijn toewijding aan muziek is sinds zijn jonge jaren uitgegroeid tot een
bijna koortsachtige obsessie. Zijn grote voorbeelden zijn de drie koningen, Albert, BB en Freddy,
evenals Robert Cray, Buddy Guy en Gary Moore. De belangrijkste reden voor Sean om gitaar te
spelen is de legendarische Eric Clapton.

Webster’s direct herkenbare stem in combinatie met zijn oprechte melodieuze gitaarspel is de functie geworden van al zijn albumreleases. Zowel Webster’s blues-verbogen gitaarlicks als verweerde soul-shouter-vocalen worden altijd hartstochtelijk gezongen over strak gearrangeerde nummers. Music News had dit te zeggen over de talenten van Webster. ‘Ik heb niemand gehoord met een stem als Sean Webster; het is een wonder dat hij niet wordt geprezen als een blues-superster’.

Webster is nooit iemand geweest die de nieuwste trend volgt en nooit buigt voor blues purisme. Op zijn laatste release “Three Nights Live” spelen Sean en zijn fantastische band naast een aantal van zijn uitstekende originele materiaal, ook een handvol uitzonderlijke coveruitvoeringen van Sean.

RICHVILLE
Zaterdag: 17.00 uur

Richville is een project van zanger/gitarist Richard van Bergen en drummer JJ Goossens. De muziek van het duo kan het best omschreven worden als ongepolijst en stripped- down. De heren zijn geïnspireerd door de periode waarin de blues overging van akoestisch naar elektrisch. Richville is een mix van trance-achtige Delta Blues en funky New Orleans second-line ritmes. Blues was oorspronkelijk vooral dansmuziek. Spelend als een two-man band legt Richville de focus dan ook op de essentie van deze krachtige en tijdloze muziek: de groove!

In de Tub Thumper studio van Bird Stevens nam Richville hun debuut cd op. Deze is in september 2019 uitgekomen op Tub Thumper Records. De cd is gemasterd door Martin Pradler in L.A. ( Ry Cooder, John Mayer, Neil Young ). April 2021 kwam hun tweede album RAW uit, wederom op Tub Thumper Records. Beide cd’s kregen louter lovende reviews.

REUNION TOUR TWELVE BAR BLUES BAND 2021
Zaterdag: 18:00 uur

Waar om reunion? Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische Twelve Bar Blues Band (ook wel 12BBB) na 10 succesvolle jaren, 4 prachtige cd’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland. De muziek van 12BBB wordt tot op de dag van vandaag nog steeds op de blues radiostations wereldwijd gedraaid. Ook op YouTube worden de live opnames gretig bekeken. 

De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben zij gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen. Behalve de rhythm gitarist zijn alle bandleden van het laatste uur present. Tijdens deze tour is Peter Langerak de rhythn gitarist, zeker geen onbekende bij de blues liefhebbers. De heren van 12BBB staan met veel enthousiasme en vol energie in de startblokken om met hun traditionele blues stijl opnieuw het avontuur aan te gaan.

BLIND B’ @ THE VISIONAIRS
Zaterdag: 19:45 uur

Blind B’ and the Visionairs is een project van Bart Kamp. In deze band verzamelt hij wisselend het crème de la crème van de blues musici van de Lage Landen, om enkele namen te noemen, Jody van Ooijen, Frank Duindam, Richard van Bergen, Patrick Cuijvers en Boy Vielvoye. 

Bart Kamp was winnaar bij de Dutch Blues Foundation in de categorie beste bassist in 2015. In 2013 en 2016 was hij genomineerd. Hij heeft veel internationale artiesten begeleid tijdens hun Europese tours, waaronder Monty Amundson, Jr. Mack, David Gogo, Alan Haynes, Jim Suhler en SaRon Crenshaw. Vanaf 2017 speelde hij onder andere met Phil Bee en Pascal Lanslots in de band Colonel Jetski. Ook is Bart een graag geziene muzikant tijdens de jaarlijkse Fat Thuesday party in Dongen, een jamsessie tijdens carnaval met nationaal en internationaal bekende artiesten. Voor het optreden op 18 september heeft hij weer een geweldige band samengesteld waar het publiek wellicht een muzikale verrassing te wachten staat. In de komende maanden komt hier meer duidelijkheid over.

Eén ding is zeker, na ruim anderhalf jaar van nul optredens staat Bart Kamp te popelen om weer met veel passie muziek te maken!

THE JUKE JOINTS
Zaterdag: 21:30 uur

The Juke Joints zitten al meer dan 35 jaar in het vak. De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for “Best Dutch Blues Band” vierden vorig jaar hun 35-jarige jubileum, o.a.met de live cd/dvd “35 Years of Rock Rollin Blues”.

De band stond op festivals en club podia door heel Europa en de Verenigde Staten en deelde affiches met muzikale grootheden als Buddy Guy, Van Morrisson, The Paladins, Walter Trout en Jan Akkerman. The Juke Joints onderscheiden zich van andere bluesbands met name door een onmiskenbare eigen stijl, bovendien bestaat hun repertoire voornamelijk uit eigen werk. Met hun mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco hebben The Juke Joints maar één missie: er moet gedanst worden!

De presentatie van JJ’s DUTCH BLUES is in handen van Rob van Elst. Hiermee heeft men een presentator van formaat weten te strikken. De presentator en samensteller van het blues programma Bluesmoose radio is geen onbekende op het podium. Meerdere malen heeft hij de Dutch Blues challenge al verbaal aan elkaar geregen. Hij ziet zijn taak als presentator altijd ondergeschikt aan de muziek maar door zijn jarenlange ervaring als standup comedian kan hij snel improviserend op onnavolgbare wijze onverwachte gebeurtenissen een plek geven. Een blues liefhebber pur sang die het ook zijn taak ziet om het publiek lekker scherp bij de muziek te houden (mocht dat nodig zijn).