TONY SPINNER -usa-

TONY SPINNER -usa-

Datum: zaterdag 7 november 2015
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

 

De meeste mensen kennen Tony van zijn werk als ‘backing guitar player’ unnamed (2)en ‘backing vocals’ bij andere bands. Tony toerde met Pat Travers, is te horen op enkele albums van zijn vriend Paul Gilbert (Mr. Big) en hij toerde met Paul Gilbert een paar keer door Japan en Europa. Ook was Tony tien jaar lang de slaggitarist en achtergrondzanger bij TOTO. Met die band toerde hij veelvuldig de hele wereld over. Hij is ook te horen en zien op alle live-albums en – dvd’s die sinds 1999 van Toto zijn verschenen.

Ook tijdens zijn deze periode was Tony continu aan het werk met zijn eigen muziek en band. De Tony Spinner Band. De Tony Spinner Band is muziek en passie. Niets meer en niets minder. Drie muzikanten die avond aan avond hun voorliefde voor blues, rock en funk tentoonspreiden. In roem, uiterlijk vertoon of virtuoze trucs zijn ze niet geïnteresseerd. Imponeren laten ze graag aan andere muzikanten over. Bij de Tony Spinner Band draait het enkel om emotie, plezier en het goede gevoel. Nooit spelen zij met een setlijst, zij spelen wat hun gevoel hun ingeeft en waar de sfeer om vraagt. En dat varieert van stevige rockers, gevoelige bluessongs, funky grooves en een rauwe boogie tot spannende jams, waarin met name Tony Spinner zelf zijn instrument laat spreken. Maar centraal staan altijd groove, dynamiek en een open, pure sound. Dat maakt dat iedere song klinkt als de Tony Spinner Band.

Sinds 2004 toert de Tony Spinner Band met grote regelmaat door Europa. De band bestaat, naast Tony zelf, uit bassist Michel Mulder en drummer Alex Steier. Tony heeft gekozen om met deze Nederlandse ritmesectie te werken, omdat Alex en Michel perfect passen in de muzikale koers die Tony voor ogen heeft. Naast een enorme muzikale chemie is er inmiddels ook een goede vriendschap tussen de drie muzikanten gegroeid. Tony is dan ook duidelijk: ‘This is the real Tony Spinner Band!’

Website: www.tonyspinner.com

[youtube height=”400″ width=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=qZna_IYsdRE[/youtube]

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.