THIN WHITE DUKE

THIN WHITE DUKE

Datum: vrijdag 15 november 2019
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: v.v.k. € 10,- / dagkassa € 12.50

Categorie:


INFORMATIE

Heroes, Space Oddity, Ziggy Stardust, Modern Love, Rebel Rebel, China Girl, Ashes to Ashes, Let’s dance……
Wie kent ze niet? Wie heeft er niet op gedanst? En de lijst is bijna oneindig.
Bowie wordt dan ook gezien als een van de meest invloedrijkste popartiesten van de muziekgeschiedenis vanaf de jaren 60 tot nu.

Thin White Duke is DE David Bowie Tributeband.
Met een charismatische frontman, een Sound-a-like met een performance die je publiek ook echt meekrijgt. Thin White Duke neemt je mee naar de diverse decennia dat Bowie de poppodia overheerste. Deze Bowie-Tribute band brengt dan ook muziek dat zalen vol krijgt. Geflankeerd door ervaren achtergrond zangeressen. En dat alles omringd door gepassioneerde muzikanten die variërend knallende gitaarsolo’s op de rock nummers zoals Ziggy Stardust en Rebel Rebel of de harmonische pianoklanken op nummers als “Life on Mars” van Bowie laten horen. Uiteraard met meeslepende base en drums op dance-nummers, zoals bijvoorbeeld Lets Dance, Modern Love, China Girl of This is not America.

De band werd in 2017 opgericht door de leadzanger, die het repertoire van Bowie al veel langer akoestisch bracht. Na het overlijden van Bowie in 2016 was de stap snel gemaakt om muzikanten te zoeken om met een tribute aan Bowie de grotere podia te bezoeken. De passie voor Bowie en ervarenheid van deze 8-koppige band valt dan ook te voelen.

De naam Thin White Duke komt van een van de personages van David Bowie, die hij introduceerde tijdens zijn tournee ter promotie van Young Americans in 1976. Een personage die gebaseerd is op Thomas Jerome Newton, die Bowie als acteur speelde in de film The man who fell to earth.

Thin White Duke combineert de legendarische songs van Bowie met de krachtig gezongen vocalen en een rollercoaster aan flitsende gitaarsolo’s. Opzwepende Base en Drum en de harmonische klanken uit de toetsenpartij. Thin White Duke: De ontdekking van 2018. Een band om te volgen!
www.thinwhiteduke.nl

Bestel hier je ticket