THE LIBERATORS -GECANCELD-

THE LIBERATORS -GECANCELD-

THE LIBERATORS -GECANCELD-

Datum: zaterdag 23 juli 2022
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 10,-

Categorie:


INFORMATIE

Dit optreden is gecanceld, nieuwe datum volgt..

DE LIBERATORS: Een van de langst bestaande rockbands van Nederland met een indrukwekkende staat van dienst. Spelen sinds 1979 en nog steeds springlevend. De vele Europese tours brachten de band van Spanje naar Noorwegen, soms uitgenodigd door wereldsterren om deel te nemen aan hun tour zoals Robert Plant (Led Zepellin), Gary Moore (✝︎) en anderen. Rondleidingen werden afgewisseld met het uitbrengen van vijf albums, uitgebracht door gerenommeerde platenmaatschappijen in binnen- en buitenland, zoals zoals Polydor en Phonogram. De band werd beroemd om zijn energieke liveshows. De band weet nog steeds hoe ze in kroegen, zalen en… festivals met de unieke mix van rock met een blues touch EN natuurlijk een energiek optreden.

Sabbatjaar De band werd een jaar lang gevolgd door programmamaker Karin Hillebrand wat resulteerde in de documentaire “Sabbatical”, uitgezonden door verschillende tv-zenders. De film ging in première in een volgepakte Lumiere-bioscoopin Maastricht op 19 mei 2017, gevolgd door een concert in de Muziekgieterij in Maastricht en nog te bezichtigen online via de website van de band.

Album 2021 De band maakte vier albums en een handvol singles voor Polydor, Phonogram en voor het Belgische München Records. In 2020 werd het 4e album “Troubled Mind” genomineerd voor beste Blues-cd, uitgebracht in TheNederland. In 2021 wordt het langverwachte nieuwe album uitgebracht door het Zweedse platenlabel GMR Music en heet: Waitin’. De muziek van The Liberators laat zich het best omschrijven als stevige rockbluesmuziek gebaseerd op de roots van onze hedendaagse populaire muziek. Verschillende nummers op het nieuwe album “Waitin’” verwijzen naar deze originelen, zoals Waitin’ met een link naar de zware elektrische blues, Can’t Wait Another Day en Look for More met licht symfonische rock invloeden en een lichte voorliefde voor Jazz en Fusion, Clash als eerbetoon aan punk, Money Talks with a Motown intro, Fooling Around met Reggae invloeden en Wrong Distraction als meer traditionele fingerpicking blues liedje.

 

Bestel HIER je ticket.