THE LIBERATORS + support

THE LIBERATORS + support

THE LIBERATORS + support

Datum: zaterdag 18 november 2023
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 10,-

Categorie:


INFORMATIE

THE LIBERATORS “Southern Blues-rock” uit Maastricht. De vele Europese tours brachten de band in heel wat landen in Europa, van Spanje tot Noorwegen. Tours werden afgewisseld met de release van 6 albums bij gevestigde platenlabels als Polydor, Phonogram, en het Zweedse GMR record label.

Album 2021 In 2020 was he 5de album “Troubled Mind” genomineerd als beste Blues CD in Nederland en eindigde daarmee in de top 3 van beste blues albums, uitgebracht in 2020. In 2021 is het 6de album uitgebracht “Waitin’ op het Zweedse platenlabel GMR Music. Beide albums zijn inmiddels meer dan 200.000 beluisterd op Spotify en honderdduizenden video views op Facebook and Youtube.

De muziek van The Liberators kan het best beschreven worden als stevige blues-rock music met een duidelijke link naar de basis van de hedendaagse populaire muziek, de roots. Verschillende nummers refereren aan die roots, zoals het titelnummer ‘Waitin’ met een link naar de heavy electric blues, Can’t Wait Another Day en Look for More met een lichte neiging naar bijna symphonische blues met rock invloeden, en Clash met een knipoog naar de punk, Money Talks met een haast Motown intro, Fooling Around met ska invloeden en tenslotte Wrong Distraction als een meer traditionele fingerpicking blues song.

Sabbatical – documentaire De band is een jaar lang met de camera gevolgd door documentairemaker Karin Hillebrand hetgeen resulteerde in de documentaire “Sabbatical”, uitgezonden op de Nederlandse televisie. De film is nog altijd online beschikbaar.

.

 


The Handsome Hound Dogs is een blues(rock)band uit Zoetermeer die in 2020 is opgericht. The Handsome Hound Dogs spelen voornamelijk blues, bluesrock en rock ‘n roll en zijn bekend om hun energieke optredens. Hun repertoire bestaat uit covers van bekende blues klassiekers, zowel oud als nieuw, maar ze werken ook aan eigen materiaal. Hoewel de band nog relatief kort samen is, hebben ze al op diverse podia gestaan, voornamelijk in Den Haag en omgeving. Met hun rauwe, soulvolle geluid en onweerstaanbare energie weten ze het publiek te verleiden en in vervoering te brengen. The Handsome Hound Dogs blijven zich ontwikkelen en beloven nog veel meer geweldige optredens en muziek te brengen in de toekomst!

.

.Bestel HIER je ticket.