THE EDDY BECON BLUES BAND

THE EDDY BECON BLUES BAND

Datum: vrijdag 31 januari 2020
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: €5,-

Categorie:


INFORMATIE

The Eddy Bacon Blues Band (EBBB) is een niet alledaagse blues cover-formatie. De band speelt naast herkenbare songs ook een scala van funky blues songs die voor het grote publiek niet direct herkenbaar zullen zijn maar die wel erg lekker in het gehoor liggen. Artiesten als Poppa Chubby, Paul Butterfield, Luther Allison, The Teskey Brothers en Mike Zito zijn niet de namen die bij iedereen direct een belletje zullen doen afgaan maar stuk voor stuk hebben deze artiesten hele sterke songs afgeleverd. EBBB wil deze songs graag meer bekendheid geven en is ervan overtuigd dat deze groovy tunes bij de nodige mensen zullen blijven hangen.

De band bestaat uit 4 gedreven, ervaren muzikanten en heeft een traditionele line-up. Bass, drums, gitaar, zang en mondharmonica (the cheapest instrument one can buy but boy what a sound). Met een zanger die de songs met een native US tongue en de juiste feel ten gehore brengt, met de zeer solide en steady ritme sectie en met creatieve spetterende gitaarpartijen ligt de sound van de band heerlijk in het gehoor.

De band werd opgericht in 2001 (ja toen al) en heeft in diverse samenstellingen en onder diverse namen de tand de tijds doorstaan en de basis (bass, drums en gitaar) is door de jaren heen blijven staan. De zanger heeft zich in 2006 bij het gezelschap gevoegd maar is door verblijf enkele jaren in het buitenland een tijdje uit beeld geweest. Na terugkomst werd hij in 2017 weer met open armen door de andere leden ontvangen en de sound is minimaal zo goed zo niet beter dan een decennium geleden.

De (nieuwe) naam is ontleend aan de eigen naam van een van de bandleden waardoor ook een grappige, lastig snel uit te spreken afkorting ontstond: ibibibi in phonetisch Engels. De band heeft er bewust voor gekozen met een nieuwe naam te gaan werken om ook af te rekenen met het vroegere hoge feesten en partijen-gehalte van het repertoire. De band speelt nu de songs die ze goed en groovy vinden en dat is ook te merken aan de spontane performance. Kortom, een band die een boeiend repertoire biedt en een missionaris is voor up tempo en funky blues.