THE BLUESBONES & THE RUDE MOVE

THE BLUESBONES & THE RUDE MOVE

Datum: vrijdag 28 december 2018
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: €10,- vvk / €13,- kassa

Categorie:


INFORMATIE

The BluesBones (BE) 
Dat het snel kan gaan met een bluesband bewijzen The BluesBones. Begonnen in 2011, en na slechts 2 echte optredens gevraagd worden om aan de Belgische Blues Challenge 2012 deel te nemen. Vervolgens door het publiek tot beste band verkozen te worden. Een debuut waar je als band alleen maar van kan dromen!  Om vervolgens in 2016 die Belgische Blues Challenge te winnen, waardoor deelname aan de Europese Blues Challenge in Horsens (Denemarken, 8 april 2017) gewaarborgd werd. En op die Europese Blues Challenge bereikten The BluesBones een fantastische en eervolle 2 e plaats!!

Inmiddels kan worden geconcludeerd dat de band in een razend tempo de Europese blues-scene aan het veroveren is. Nederland spant daarbij de kroon … optredens op aansprekende festivals zoals o.a. Ribs&Blues Raalte, Zoetermeer Blues Festival, Breda Jazz Festival, Brielle Blues, Enschede Blues Night en Giethoorn Drijf-in Blues Festival kunnen als belangrijke wapenfeiten worden gezien. Ook België bleef niet achter … Swing Wespelaar, Gevarenwinkel Bluesfestival en … Bluesfestival Peer !!! Ook het optreden in april 2013 in De Bosuil te Weert mag niet onvermeld blijven. Immers, dit optreden is in zijn geheel opgenomen, en het resultaat ervan is terug te vinden op de CD + DVD ‘’Live at De Bosuil’’. Gelukkig ook nog verkrijgbaar: de eerste, als demo bedoelde CD ‘’Voodoo Guitar’’.

Na 5 jaren van hard werken kan worden geconcludeerd dat we te maken hebben met een fantastische bluesband, bestaande uit:
Nico De Cock – Zang, Edwin Risbourg – Hammond / Keyboards, Geert Boeckx – Bass, Stef Paglia – Gitaar, Koen Mertens – Drums

Begin 2016 is ‘’Double Live’’ verschenen. Een prachtig overzicht van BluesBones repertoire, live ten gehore gebracht in een studio met aanwezig publiek.
En maart 2018 verschijnt ‘’Chasing Shadows’’, een nieuwe en verrassende CD met inbreng van alle bandleden!

Passie, gevoel, en een enorme ‘’liefde’’ voor The Blues !!
Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa ….. blues-rock met de nadruk op BLUES. Dat hun muziek aanslaat bij een groot publiek, zal geen vraagtekens oproepen. Met een uitgekiende mix van vooral eigen (sterke !) nummers en de betere covers weten ze een vonk over te brengen. Ze zijn gedraaid in Nederland, België, Duitsland, Engeland, de USA op verschillende radiozenders waaronder: Arrow Rock, Triple R radio , Blues Moose radio , Bluestown Raalte (daar cd van de week), Bealestreet Radio (cd van de week) , W.O.S radio NL , Bluezy NL(CD van de maand) enz…..

The BluesBones hebben slechts één doel: to play blues that gets to your bones

.

The Rude Move
Opgericht in 2008 onder de rook van Rotterdam heeft The Rude Move in de afgelopen jaren een goede naam als verrassende en energieke bluesband opgebouwd bij menig café en op festival podia in Nederland. Met stevige maar vooral gevarieerde Blues/ BluesRock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo’s, een gevoelige slow of een stevige Rock & Roll song dragen deze heren hun steentje bij aan de blues scène. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, Omar and the Howlers en eigen nummers worden met passie en plezier gespeeld. Want op het podium heeft The Rude Move altijd plezier en daar ligt de kracht van deze band. De nummers worden niet alleen goed gespeeld, maar de lol die zij onder elkaar op het podium hebben, heeft ook zijn uitwerking op het publiek.

The Rude Move bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend en nu hun krachten gebundeld hebben in de Blues en altijd hun liefde voor muziek uitstralen….

November 2018 bracht de band een prachtige CD uit ter gelegenheid van ‘’10 Jaar’’ Rude Move.

Dennis Gosens – Gitaar en zang
Bas Buis – Basgitaar
Frans Ogiér – Drums