SUGAR QUEEN

SUGAR QUEEN

Datum: zondag 23 februari 2020
Aanvang: 15:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 7.50 vvvk / € 10.- kassa

Categorie:


INFORMATIE

SUGAR QUEEN
Michele, bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse vocaliste en songwriter, die de blues vertolkt in Europa, de VS en Azië en momenteel gevestigd is in België/Nederland. Haar familiewortels liggen in Noord-Florida waardoor ze een natuurlijke interesse ontwikkelde voor gospel en blues. Aan het begin van haar muzikale carrière studeerde Michele klassieke piano en ontving daarvoor een studiebeurs. Trouw blijvend aan haar blues en gospel “roots”, deed ze optredens in kerken in de zuidelijke VS. Al toerend door verschillende delen van de VS, werd zij uitgekozen om op te treden tijdens het historische “Mandela Released” -evenement. Gedurende haar tijd in de VS, werkte Michele ook als regisseur / vocaliste voor verschillende gospel en klassieke koren in Kentucky, Ohio, Indiana en West Virginia. Na in 2006 te zijn verhuisd naar Maleisie, vormde ze de blues en classic rockband Deuces Wild en tijdens het Miri Jazz / Blues-festival van hetzelfde jaar trad ze op met de in Singapore gevestigde Universal Blues-band. In 2007 werkte ze als jazz-zangeres met internationalistische jazzpianist Yiang Yi Sock in Maleisië. In 2008 had Michele de eer om op te treden voor de koning van Maleisië, Tuan Yang Terutama.

In 2009 nam Michele een nummer op met blues / rockartiest Wang Wei (Rock Rhino) in Beijing, China voor zijn CD “Wang Wei”. In België in 2016 richtte Michele “Sugar Queen” op. Het was een samenwerkingsverband van Belgische en Nederlandse bluesartiesten en natuurlijk de Amerikaanse Sugar Queen. De ambitie van de band is om het Chicago blues geluid te vertolken. De debuut-CD “340 Blues” bereikte de nummer 4 positie van de Chicago Blues Roots Music Charts met 5 debuutnummers ranking in de top 10 en bleef 12 weken in de hitlijsten. De Sugar Queen LIVE CD release vond plaats in maart 2019. De zeer succesvolle Sugar Queen Live Promo Tour die daarop volgde begon in België en deed daarna Duitsland, Luxemburg en Zwitserland aan om te eindigen in Nederland.
Vanaf 2020 heeft de Queen een aantal wijzigingen in de band doorgevoerd. Op drums zit dan Lars Hoogland, en op Hammond vinden we Jan van Drunen! Met deze nieuwe bezetting slaat de band een nieuwe weg in. Tijdens het optreden in JJ Music House worden er geluidsopnamen gemaakt, die als promotiemateriaal zullen dienen.