STEVIE NIMMO TRIO & THE BLUES BONES

STEVIE NIMMO TRIO & THE BLUES BONES

Datum: vrijdag 16 december 2016
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

2e King Bee Music Blues Night in JJ Music House

Kaarten kunnen HIER besteld worden. Prijs voorverkoop € 15,- Deurverkoop € 17,50
.
KAARTACTIE 6 = 5

DrukwerkThe Blues Bones
The BluesBones zijn op de Belgische Blues Challenge 2012 door het publiek verkozen als Publics favourite. Deze fantastische nieuwe bluesband heeft inmiddels in een razend tempo de Belgische en Nederlandse bluesscene veroverd.
Hun debuut album Voodoo Guitar heeft fantastische reviews gekregen. En ook de opvolgers ”Live @ De Bosuil” en ”Saved By The Blues” (resp. 2013 en 2015) ontvingen lovende kritieken.

De band is ook in het buitenland geen onbekende meer. Diverse tournees naar Duitsland en Zwitserland hebben plaatsgevonden, en ook voor november 2016 staat er een tour naar Oostenrijk in de planning.

The BluesBones bestaan uit:
Nico De Cock – vocals
Dominique Christens – drums
Geert Boeckx – bass guitar
Edwin Risbourg – hammond
Stef Paglia – guitar

Stevie Nimmo10823628606_41979ed067_b
Stevie heeft een van de machtigste bluesstrotten die er zijn en zijn stem is uitermate geschikt voor een echte slowblues als Running On Back To You, wellicht mijn meest favoriete nummer van het Stevie Nimmo Trio en dus ook van deze schijf. Het nummer heeft een heerlijk traag tempo die maar voortduurt, een stem die je tot in het diepst van je ziel raakt en wordt aangevuld met vlijmscherp gitaarwerk. Stevie bewijst keer op keer wat een begenadigd gitarist hij wel niet is. De enige cover op dit album is Gambler’s Roll, de Allman Brothers Band klassieker. Subliem door Stevie gezongen en met subtiel gitaarwerk.