SMALL TIME CROOKS & DOC CURRAN

SMALL TIME CROOKS & DOC CURRAN

Datum: zaterdag 19 mei 2018
Aanvang: 19:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 7.50

Categorie:


INFORMATIE

19.00 uur DOC. CURRAN
20.30 uur SMALL TIME CROOKS

Small Time Crooks is een old-timey skiffle band met een ruig charakter. Hot, racious, swingy ragtime elementen gepaard met tin pan alley en een
aardige portie in whisky verdronken bluegrass zijn tekenend voor hun muziek.

Alles begon op de bodem van een lege fles….

Opgericht in de zomer 2009 door The reverend Zwalfred Hollsteiner (cementmolen zang, contrabass) en Schorsch Heimlich (zang,gitaar, banjo, mandoline) zijn de Crooks in de straten van Den Haag aan het busken en voor een fles Single Malt op kleine podia te zien. In die tijd ging er, ook al tijdens de optredens, behoorlijk veel whiskey doorheen wat nog steeds in songs zoals Two Shots of Evil Booze doordringt. Na het verslijten van enkele gastmuzikanten werd het uiteindelijk tijd voor een serieuze drummer en zo kwam in 2010 Karl Not Marx bij de band. Hij bespeelt het wasbord als een Arubaans vagevuur voorzien van toeters en bellen. Meerstemmigheid, een rap uptempo swingende aanslag en een slappende bass worden de kenmerken van hun muziek. De Crooks spelen steeds grotere shows en beginnen in de underground een naam te worden. Toch miste een element in de muziek net zoals dat er nog een plek aan de tafel in hun oefenruimte vrij was. In mei 2011 kwam Dokter Heinz Doofenschmirtz (zang, gitaar) erbij en zorgde ervoor dat de band compleet werd and all hell broke loose….

Binnen heel korte tijd werden de Crooks al snel een werkelijke underground sensatie. Op de straat, in de clubs, cafés maar ook op festivals zijn de vier heren, altijd netjes in pak, voorzien van heupflessen en bergen van sigaretten steeds vaker terug vinden. Small Time Crooks zijn vier handen op een buik en het commitment is terug te lezen in tattoo ink….

De heren zijn graag-geziene gasten bij Schorem Haarsnijder en Barbier en maakten samen met de Rotterdammers het nummer + videoclip “Never argue with your barber”. Waren al eerder te bezichtigen op Lowlands, Paaspop en de betere BBQ’s.