ROCKSVILLE & EDSATTIC

ROCKSVILLE & EDSATTIC

ROCKSVILLE & EDSATTIC

Datum: zaterdag 30 april 2022
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 7.50

Categorie:


INFORMATIE

ROCKSVILLE
Volgens de regels komt Rocksville in 2038 in aanmerking voor de Rock & Roll Hall of Fame. Er is dus nog tijd, maar ook een hoop te doen! Rocksville speelt pakkende rocksongs met een strak herkenbaar geluid, die live dan ook dik uit de verf komen. Hiermee heeft Rocksville een goede reputatie in het lokale clubcircuit en op middelgrote festivals opgebouwd.
Het geluid van de band bestaat uit pakkende melodieën van zanger/gitarist Dylan van Geest en gitarist Raymond Vogelaar, en de beukende ritmesectie van drummer Martijn Pronk en bassist Joeri Olierook. Samen smeden zij een sterk geheel!
. .
ROCKSVILLE heeft 6 singles uitgebracht, en de ‘Welcome to Rocksville’ EP die ook een aantal remixes bevat:
Mary *
The Fix *
Enjoy *
Generous *
Dressed Up Tight **
Welcome to Rocksville (EP)
Gasstop **

 

Bestel HIER je ticket.

.

.

EDSATTIC

Rijswijk, Zuid-Holland; ergens in 1993 besloten Edwin “Edzy” Haan (gitaar & zang), Marco “Drie” Drioel (keyboards & zang) en Arjen “Ardjensan” van der Toorn (gitaar & zang) om hun muzikale krachten te bundelen, met als doel het maken van heavy rockin’ metal in de lijn van grote voorbeelden zoals Kiss, Iron Maiden, Dio, Metallica, Slayer & Obituary! Na talrijke, intense jamsessies op Ed z’n zolder, begonnen de eerste Edsattic-songs gestalte te krijgen. Het eerste live-optreden van de band (als trio) vond plaats in mei 1994 op een lokaal festival. Later dat jaar trad vriend Aad toe als bassist. In januari 1995 kreeg hij zijn vuurdoop als nieuw bandlid in “De Koornbeurs” te Delft. Later in ’95 werd de zelfgeproduceerde 4-track demo-tape “ON” op de wereld losgelaten. In de loop van 1995/1996 volgden meer optredens; o.a. in “Big Confusion” in Den Haag, “Nederland 3” in Wateringen, “Don Bosco” in Rijswijk en voor een poosje leek Edsattic “wereldberoemd in eigen stad”… Totdat gitarist Arjen besloot te stoppen met de band, omdat hij z’n muzikale horizon wilde verbreden. En zo geschiedde, door zich te voegen bij de death/thrash metal band Spheres en later de symphonic metal band Magion, welke behoorlijk succesvol was. Edsattic ging ondertussen in winterslaap, maar de bandleden bleven goed bevriend… Jaren gingen voorbij en voor sommige, speciale gelegenheden (“Nederland 3” in 2008 & “Musicon” in 2011) werd Edsattic gereactiveerd met de medewerking van vrienden op resp. drums en bas. Ergens in 2009 werden in samenwerking met Raymond Vogelaar (Gemstone, Natha Lee, Rocksville) 6 nummers opgenomen voor een toekomstig debuutalbum, wat “Once Upon” moet gaan heten…

Begin 2014 viel Magion uit elkaar en was Arjen weer op zoek naar een nieuwe, muzikale uitdaging. Ergens in 2015 kwamen Ed en Arjen in contact met oude bekende René “Bollie” Bol. Hij is een échte metalhead, die op latere leeftijd was begonnen met drummen. Na een aantal bevlogen jamsessies, besloten zij gezamenlijk Edsattic voort te zetten en Marco voegde zich ook weer bij het gezelschap. Men begon regelmatig te oefenen en ondertussen werd er intensief gezocht naar een geschikte, nieuwe bassist(e). Via René kwam de kleurrijke, 20-jarige Dianthe “Didi” Schroor in beeld en ’t klikte meteen.

Sindsdien is Edsattic weer compleet en sterker dan ooit tevoren! Er wordt hard gewerkt aan splinternieuw materiaal, terwijl de “klassiekers” in ere worden gehouden. De eerste, officiële gig in de nieuwe samenstelling, vond plaats op 20 oktober 2018 in “Saturnus” te Scheveningen. “Nederland3” in Wateringen, “Popradar” en “Musicon” in Den Haag volgden spoedig. Tot de voorlopige hoogtepunten behoren deelname aan ’t “Haags Metaal”-festival op 12 oktober 2019 in “Musicon” & spetterende optredens in resp. “De Koornbeurs”, Delft op 11 januari 2020 en in ’t Podiumcafé van “De Boerderij” in Zoetermeer op 2 februari 2020.

Inmiddels had de coronacrisis zich aangediend, die een donkere schaduw over Muziekland wierp. Diverse initiatieven vielen in het water en daarom werd er vooral geïnvesteerd in het verbeteren van ’t samenspel, het uitwerken van nieuwe ideeën en de voorbereidingen voor kersverse opnames. Om persoonlijke redenen heeft Marco Drioel in deze periode Edsattic verlaten. De andere bandleden hebben besloten de muzikale taken onder elkaar te herverdelen en niet naar een vervanger te zoeken. Ondertussen gloort er weer licht aan de horizon, blijken versoepelingen mogelijk en ligt er een gig in ’t verschiet, samen met de kameraden van Rocksville in JJ Music House te Zoetermeer op zaterdag 30 april a.s.; iets waar we reikhalzend naar uitkijken!

 

Bestel HIER je ticket.