REGGAE NIGHT

REGGAE NIGHT

Datum: zaterdag 12 augustus 2017
Aanvang: 14:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Na het succes van afgelopen jaar organiseert JJ Music House in samenwerking met UFK Production een tweede editie van reggae night.
Een lange dag genieten van maar liefst 7 bands, een dj, eten en drinken.

 

Kendread 
Already is a well known name in the reggae scene…

Born from Surinam heritage. He started his musical career at a very young age. As a young boy already he was moved through music. He came to live in the Netherlands in 1975, where he became RastaFarian at the age of 20 years. After working with various artists and started a couple of bands (i.e. Dasjan and The Revivals) KENDREAD decides to continue as solo artist in the year 1991.

MUSIC KENDREAD’s writes his own music and lyrics and is easy to recognize due to it’s unique sound. Religion, progressiveness and realism influences his lyrics. KENDREAD performes with a live band and coorperates regularly with the Rude Cut Band.
Website: www.kendread.nl

 

Jah Reflection
Een talentvolle band uit Rotterdam, die ongeveer 2 jaar bestaat. Wat ons uniek maakt is dat de band 4 vrouwelijke vocalisten heeft die onder begeleiding van mannelijke muzikanten in verschillende stijlen reggae muziek maken. Onze voornamelijk zelf geschreven muziek bevat krachtige, inzichtrijke, positieve en inspirerende boodschappen. Bovendien geven wij onze liedjes een eigen indrukwekkende twist. Het is onze missie om onze muziek breed uit te dragen en voor onze fans in uiteenlopende gelegenheden te spelen.

 

Michael Rafasad
Zanger / songwriter Michael Rafasad (vroeger als Michae Irie) groeide op met verschillende muziekstijlen zoals Soul, Rock, Reggae en Kaseko. Gauw ontdekte hij dat hij zelf muzikaal talent had.
In de jaren 80 speelde hij ritmegitaar in diverse Surinaamse party bands. Begin jaren 90 begon hij als zanger van de allround formatie; The Style Masters.
Michael is geïnspireerd door de pioniers van reggae muziek zoals Bob Marley, Peter Tosh, Bunny Wailer, Joseph Hill en anderen. Eind jaren 90 componeerde hij zijn eigen Reggae liedjes. Na de ontmoeting met de componist en arrangereur ERIK Ritfeld (Keyz) begonnen ze hun eigen liedjes te produceren in de studio. Samen met zijn band ‘Roots Vibration’ garanderen ze een echte Reggae Show.

 

Franklin UK staat bekend als een veelzijdige artiest.
Hij begon al vroeg met zingen en componeren van diverse stylen muziek zoals soul, disco, ballades en reggae. Met zijn warme stem geluid zingt hij van jongs af motown klassiekers op bruiloften en vele andere feesten. Hij was actief in 1976 met zijn oudere broers BBK and Clé Harley Kuils in de Rotterdamse reggae band “Black Licht” en later “Sunrise” als vocalist en percussionist. Zij hadden een eigen geluid en de invloeden kwamen onder andere Bob Marley, Gregory Isaacs, Steel pulse and UB40.

Door zijn vele optredens in binnen en buitenland is Franklin UK inmiddels een ervaren entertainer. In 1988 componeerde de Rotterdamse zanger de reggae collectie album “Rise and See”. De album telt elf mooie roots rock reggae love songs.

 

One Nation Band
Wij zijn een Roots reggae band en in 2017 opgericht de band bestaat uit zeven muzikanten. Wij spelen voornamelijk eigen nummers geschreven door de lead zanger Steven. Alle bandleden hebben podium ervaring en komen uit de omgeving Rotterdam.

One Nation Band:
Steven KC – Lead Vocal, Lloyd – Rhythm Guitar / Vocal, Kischan – Solo Guitar, Erik Keybord – Vocal
Susanne – Saxofoon, Claire – Bass, Jurgen – Drums

 

Steel and Stone
Steel and Stone is een Roots-Reggae band uit Nederland, Rotterdam onder de leiding van lead zanger Brantley MacDonald. De band bestaat sinds augustus 2016, de muziek is te kenmerken als nieuw en verfrissend met een spirituele ondertoon. Dit is terug te horen in het gebruik van diepe bas klanken en alternatieve melodielijnen.

Bandleden:
Brantley MacDonald – Ricardo Lopes – Maiko Sanches – Edwin Hazel – Rolando Brooks – Kishan Naipal
Didi Cardoso – Melissa da Cruz – Djocelyn Mendes -Terry da Luz

.

STAR DAVID
Geboren in 1957, Paramaribo, Suriname, Zuid-Amerika. Hij kwam in 1971 naar Europa. Hij werd beïnvloed door de grote Reggae-muzikanten, onder wie natuurlijk Rastafarian Bob Marley. In 1978 verbleef hij in Jamaica waar hij de echte traktatie van de meester zelf had. Daar kreeg hij de naam Star David. Hij keerde terug naar Nederland, waar hij een van de belangrijkste oprichters van de eerste Reggae-band in Nederland was, The Communications. Ze waren het begin van een nieuwe beweging in zijn woonplaats Rotterdam en in Europa, waar mensen Reggae-muziek begonnen te ontdekken. Star David heeft de nieuwe generatie en de veranderingen in de maatschappij gezien, die hij in zijn muziek weerspiegeld.

Tot 1992 organiseerde hij Reggae-evenementen, zoals The Backyard Festival in 1984 en Rotterdam, Roots, Rock Reggae. In 1992 begon hij zijn eigen band Reggae On The Move. Zijn eerste cd is Reggae On The Move

.

DJ ROOTS SOLID

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.