RED HOUSE

RED HOUSE

Datum: zondag 9 oktober 2016
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

unnamedRed House is een vijfmans cover-band met een funk/jazz/pop/soul/rock repertoire. De bandleden bestaan uit gitarist/zanger (Indra Lokollo), bassist (Cor du Fijn), toetsenist (Marco van der Spoel), drummer (Patrick de Bree) en achtergondzangeres (Zippora Lokollo).

Drie originele mannelijke bandleden (Indra, Patrick en Marco) hebben elkaar leren kennen in 1990 toen een veteraan jazz gitarist jong talent bij elkaar zocht voor zijn band. Al gauw vormden ze niet lang daarna hun eigen band met toentertijd Indra alleen als leadzanger en zeer getalenteerde gitarist Steven Mardenborough. Bassist Cor werd nieuw bij de band binnen gehaald. Ondanks dat ze nooit een officiële bandnaam hadden gehad, werden ze toch regelmatig succesvol geboekt door middel van mond-op-mond reclame op feesten en partijen. Hun dansbare funky/jazz sound en allround repertoire sloeg goed aan bij zowel jong- als oud publiek. Helaas besloot de band in 2000 uit elkaar te gaan. Sommigen hadden daarna projecten bij diverse andere bands. Waaronder Patrick die intussentijd was afgestudeerd aan het conservatorium.

Begin 2013 kwam de drang bij de mannen om weer samen te spelen. Dus een reünie volgde zonder gitarist Steven die in 2007 naar Duitsland emigreerde. Zanger Indra (die intussen zelf gitaar speelde bij andere bands) verving hem daarom ook als gitarist. Hierdoor kreeg de band naast funk/jazz/pop/soul ook een rock/blues tintje. De chemie tussen de oude vrienden was nooit weg geweest. En met eindelijk een officiële naam werd Red House wederom herboren. Achtergrondzangeres Zippora kwam later eind 2013 officieel de band versterken.

De kracht van Red House is dat er naast een goede vriendschap ook een chemie is tussen leden. De muzikanten hebben wederzijdse respect, lol en geven elkaar de ruimte waar nodig is. Red House heeft dus jarenlang ervaring als allround band en zorgt voor interactie tussen publiek en band. Met Patrick als een zeer constante drummer, Cor de funky slap-bass player, Marco’s jazzy toetsenspel, Indra’s krachtige stem met stevige rockgitaar en Zippora’s fluwelen backgound voice, hebben ze een repertoire van achtergrondmuziek tot opzwepende dans/feestnummers wat hun breed inzetbaar maakt. Red House staat dus als een ‘huis’…

 

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.