PROFUNA OCEAN & GOLDEN CAVES

PROFUNA OCEAN & GOLDEN CAVES

Datum: vrijdag 28 april 2017
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

De band werkt aan een tweede studioalbum , waarmee ze een geheel eigengeluid ontwikkelen. De periode waarin het album In Vacuum wordt geschreven, gearrangeerd en opgenomen is een intensieve periode van groei en ontwikkeling, waarmee ze hun muziek naar een hoger niveau weten te brengen. Enerzijds zijn er nog steeds progressieve invloeden hoorbaar van bands als Porcupine Tree en The Pineapple Thief. Anderzijds gaat het in dit album vooral om de kracht en de intensiteit van de muziek, geïnspireerd door bijvoorbeeld een band als Anathema. Gedreven door de gedachte dat muziek het meest krachtig is wanneer die recht uit het hart komt, creëert de band met In Vacuum een buitengewoon en bijzonder muzikaal geheel.

Vanaf de start van de opnames heeft de band de lat voor het album hoog gelegd. Om het geheel in stijl en op niveau af te ronden, is voor de mastering van het album de samenwerking aangegaan met de Zweedse producer Jens Bogren. Het tweede studioalbum van Profuna Ocean, genaamd In Vacuum, laat duidelijk horen waar de band voor staat!

[youtube height=”300″ width=”400″]PLACE_LINK_HERE[/youtube]

Quotes
“Een ware aanwinst voor de prog metal scene in Nederland en wereldwijd.” (Lords of Metal)
“Een fantastisch album, waarnaar je kunt blijven luisteren en dat toegankelijk genoeg is om een heel breed publiek te bereiken.” (Progpraat)
“Profuna Ocean heeft bewezen heer en meester te zijn in het vasthouden van de interesse van de luisteraar bij lange nummers.” (Progwereld)
“A more hard-edged and aggressive take on Progressive Rock but one with a beautiful fragility hidden below.” (Progradar)

Bandleden
Raoul Potters Zang en gitaar
Rene Visser Keyboards en synthesizers
Arjan Visser Basgitaar
Fred den Hartog Drums

 

Golden Caves
A prime example of the new generation of progressive rock bands. All five members were students at the famous Dutch arts university Codarts (Rotterdam) when they met in 2013. Soon after, the band started composing their first songs.

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.