BEN POOLE & SEAN WEBSTER

BEN POOLE & SEAN WEBSTER

Datum: zaterdag 27 oktober 2018
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 12,50

Categorie:


INFORMATIE

Ben Poole gitarist en zanger uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck. Maar Ben Poole overstijgt de grenzen van bluesrock en dat hoor je ook duidelijk op zijn laatste alom geprezen album “Time Has Come”. Van blues tot rock, van soul tot funk en gospel, hij bestrijkt het hele palet. De dynamiek van z’n optredens is uniek, van subtiel vingerwerk naar een scheurende gitaar, altijd met heel veel gevoel en virtuositeit. Ben Poole toerde al als special guest mee met o.a. Kenny Wayne Shepherd, Matt Schofeld, King King en ontving terecht overal lovende kritieken. Binnen heel korte tijd was de band op een aantal van de meest gerenommeerde blues- en rockfestivals in Europa te zien, met inbegrip van Glastonbury Festival (UK), Breda Barst Festival en Culemborg Blues Festival (NL), Sierre Blues Festival (CH), Grolsch Blues Festival (D) en Swing Wespelaar Festival (B).

Alle superlatieven die over Ben Poole zijn uitgestort zijn terecht, Funk, rock, pop, blues, flamenco: het zit er allemaaal in, een zeer veelzijdige topband! –BLUESMAGAZINE
Imponerend optreden! Ongelofelijk hoe deze jongeman zijn gitaar beheerst en bespeelt! –BLUESZINE
Hij laat graag horen wat hij alleaaal aet zijn gitaar kan … aeer dan het beluisteren waard, Ben Poole, verrast in gunstige zin. –BACK TO THE ROOTS

 

De Engelsman Sean Webster is gezegend met een karakteristieke rauwe stem; ergens tussen Joe Bonamassa en Joe Cocker. Als gitarist legt hij veel gevoel in zijn spel en bezit hij de gave om prima songs te schrijven. De band van Sean Webster bestaat uit bassist Floris Poesse, drummer Ruud Gielen en op toetsen Hilbrand Bos. Sean Webster is een internationale muzikant met een flinke reputatie. Een geweldige gitarist die zich vooral heeft laten inspireren door Albert King, Mark Knopfler, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton en Albert Colins. De combinatie van fijn gitaarspel en een diepe, gruizige stem kleuren zijn band.

Sean heeft op zijn tours vele landen aangedaan, van Europa tot en met de States. Hij verscheen op nationale televisie in Austin, Texas, deed live sessies op BBC radio 2 en gaf verscheidene interviews op regionale radio- en televisie shows. Op zijn zesde en net verschenen laatste album getiteld ‘Leave your heart at the door’ is Sean terug als enige gitarist, iets dat sinds zijn eerste album niet meer is voorgekomen. Hoewel het misschien cliché klinkt heeft Seans nieuwe album letterlijk iets voor iedereen. Het bevat blues, ballads en meer mainstream nummers en Sean hoopt dat dit z’n fans zal aanspreken. De vakpers is laaiend enthousiast over dit laatste album. Walter Vanheuckelom in Blues Magazine: ‘Romantische zielen en liefhebbers van intense ballades komen zeker aan hun trekken want er staan verschillende blues pareltjes op het album’.