PAUL HEETEBRIJ

PAUL HEETEBRIJ

Datum: zondag 8 november 2015
Aanvang: 15:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

SINGER/SONGWRITER, GITARIST, MULTI-INSTRUMENTALIST, 1970

Paul Heetebrij is niet je doorsnee popartiest. Het best bewaarde geheim van Bemmel maakt scherpzinnige liedjes in zijn moerstaal…
Muzikaal is zijn muziek geworteld in de blues, country en folk. De recht-toe-recht-aan teksten zijn voorzien van een gezonde dosis zelfspot en relativering.

Live speelt Paul naast eigen werk ook tijdloze folk-, blues-, gospel- en countryliedjes van onder andere Mississippi John Hurt, Doc Watson, Rev. Gary Davis, Son House en Merle Haggard. Behalve een grote liefde voor de gitaar als totaal-instrument heeft Paul een zwak voor de verhalen die de liedjes vertellen. Het gaat Paul niet om vluchtig succes. Het gaat hem erom de dingen te doen waar hij vierkant achter staat. En daarbij kan hij zich beter vinden in de zelf-doe-traditie van de folk dan in hitparades. Wat hij wil is gewoon spelen, liefst in kleine zalen en op kleine festivals.

HET ALBUM “HALVERWEGE”

Maart 2014.
Recht-toe-recht-aan teksten in het Nederlands. Eenvoudige en afwisselende muziek met duidelijke wortels in de blues, country en folk.
In december 2011 begon Paul met het schrijven en opnemen van liedjes. Om de intimiteit van de demo’s vast te houden, besloot Paul om waar het kon alles zelf te spelen en thuis op te nemen.

Naast Paul zijn op dit album te horen: Anthony Del Monte Lyon en Pascal Numan: drums; Herman Jetten: tuba; Serge Epskamp: achtergrondzang. Serge Epskamp heeft ook de eindmix en de mastering voor zijn rekening genomen.