NOW AND THEN & BITTERSWEET LEMONADE

NOW AND THEN & BITTERSWEET LEMONADE

Datum: zaterdag 29 oktober 2016
Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Now and Thennow and then banner
De band is opgericht begin 2005 en richt zich voornamelijk op het spelen van eigen werk aangevuld met een aantal covers. De stijl kan je benoemen als prog rock met invloeden van Dream Theater, The Beatles en Pink Floyd.

De bezetting is: Jeffrey van Wijk – gitaar Leo Elkhuizen – zang en toetsen Brady van de Ruit – gitaar en zang Jan van de Ruit – basgitaar Jordy Donker – Drums

Vorig jaar hebben wij onze eerste CD uitgebracht en hebben goede recenties ontvangen. Het Album heet A Retrospective en is ook in Europa leuk ontvangen. De CD is in eigen beheer opgenomen in de Studio van Jan en Brady van de Ruit Geproduceerd door Brady van de Ruit Jeffrey van Wijk en gemasterd door Jody Koewe, Van HD Soundstudio in Den Haag. Op dit moment zijn we bezig met ons tweede album. Naar verwachting zal deze in 2017 uitkomen. 29 oktober 2016 zullen we voor het eerst optreden samen met Bitter Sweet Lemonade in JJ Music House.
.

unnamedBittersweet Lemonade
Is opgericht in 2005. Het idee voor de band was er al langer, maar pas toen drummer Joris Scharpff werd toegevoegd aan de formatie werd de band officieel. Na het instuderen en spelen van een aantal covers heeft de band de overstap gemaakt naar eigen werk.

Na een eerste periode waarin flink gezocht werd naar een eigen sound en stijl, is de band dan uiteindelijk een eigen richting in geslagen. Deze vrij unieke rock-mix met een krachtige drum, stevige riffs en opgewekte, energieke zanglijnen maakt Bittersweet Lemonade moeilijk in een hokje te plaatsen. Deze eigen sound is het resultaat wat je krijgt van het combineren van vier uiteenlopende muzieksmaken tot een geheel.

Live geeft Bittersweet Lemonade een lekkere show weg. Ondanks de soms wat hardere stukken en moeilijkere partijen houdt zangeres Arianne Hommes het geheel toch toegankelijk en lekker luisterbaar voor een breed publiek.