NICE BEAVER

NICE BEAVER

Datum: vrijdag 10 april 2015
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

De Nederlandse progrockband Nice Beaver ontstond toen vier doorgewinterde rockers in 1997 in een melige bui besloten hun band te vernoemen naar een citaat uit de film Naked Gun. Het technisch vakmanschap dat in de progrock gebruikelijk is in combinatie met een gezonde dosis humor is karakteristiek voor de band. Hoe uitdagender de muziek hoe beter, als het maar toegankelijk blijft klinken.

Beinvloed door illustere bands als Camel, Genesis en Spock’s Beard trekt Nice Beaver vooral haar eigen plan met een stevige sound, puntige songs naast lange epics, altijd met een hoofdrol voor pakkende melodieën.  In 2001 en 2004 bracht de band bij het Britse label Cyclops de albums “On ry Land” en “Oregon” uit, platen die bijzonder goed werden ontvangen in de internationale progressieve gemeenschap. Er volgden optredens in binnen- en buitenland.

Daarna werd het lange tijd wat stiller rond de band, het dagelijkse leven kreeg de bovenhand. Maar nu staat Nice Beaver weer in het middelpunt van de belangstelling door het uitbrengen van het nieuwe, derde album “The Time It Takes”, dit keer bij het Poolse label OSKAR. e plaat is opgenomen met producer Stephen van Haestregt, o.a. ex-drummer van Within Temptation. Ook dit nieuwe album krijgt vooralsnog zeer positieve recensies.

Live is de band een energieke explosie van spelplezier, harde rock en prachtige melodieën. Een optreden van Nice Beaver is een feestje, ook als je niet van prog houdt.

Corné van isseldorp: drums, zang
Hans Gerritse: gitaar, zang
Erik Groeneweg: toetsen, zang
Peter Stel: basgitaar, zang
[youtube height=”370″ width=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=EG66M7FHW-Y[/youtube]
RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.