MOUNTAIN EYE & ICARIUS

MOUNTAIN EYE & ICARIUS

Datum: zaterdag 9 april 2022
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 7.50

Categorie:


INFORMATIE

Wat betekent het om mens te zijn? Moeten we betere versies van onszelf worden? Waarom zit de mensheid vast in oude patronen? Met hun single Synopsis neemt Mountain Eye deze thema’s onder de loep. De band werd gevormd in de zomer van 2017 en heeft het geluid van bands als Korn, Slipknot en Linkin Park omgevormd tot een sound die past bij dit decennium. Op hun debuutalbum ‘Roads Uncharted’, dat in januari 2019 het daglicht zag, verkennen ze de extremen van het leven, de dunne lijn tussen geluk en verdriet – hetgeen waar we allemaal mee te maken krijgen en wat ons menselijk maakt. ‘Roads Uncharted’ is zeer positief ontvangen door zowel de wereldwijde metalpers met 20+ positieve reviews als door het publiek, dat het album inmiddels al meer dan een miljoen keer gestreamd heeft op Spotify. ‘Synopsis’ is opgenomen op de officiële Spotify playlist ‘New Blood’, en de video werd al meer dan 200.000 keer bekeken.

In 2020 werd de band uitgekozen voor de Popronde, midden in de coronacrisis.

In oktober 2021 tekende Mountain Eye bij het platenlabel ‘Golden Robot Records’ onder het sublabel ‘Crusader Records’.

 

RECENSIES (Klik hier voor alle recensies)

  • De heren van Mountain Eye laten een geweldige hoeveelheid veelzijdigheid zien. Het album heeft een frisse mengeling van rustige en brute tracks waarvan geen enkel repetitief klinkt. De enige vraag die nu is overgebleven is: wanneer komen er nog meer tracks?” (Smashpress)
  • “Ik moet zeggen dat ik tamelijk onder de indruk ben van Mountain Eye en het album Roads Uncharted. De heren laten horen dat zij weten wat zij doen en een duidelijk beeld hebben van hun handelsmerk.” (Zware Metalen)
  • “Volgens mij bezit deze band alle capaciteiten om uit te groeien tot een grote band binnen dit genre. Petje af voor Mountain Eye.” (Lords of Metal)

 

ICARIUS is meeslepende toegankelijke en zowel technisch als melodische muziek. De leden zijn beïnvloed door de Engelse en Amerikaanse Metalcore/Post-Hardcore maar halen stuk voor stuk hun inspiratie uit vele andere muziekstijlen (van Jazz/blues tot Progrock). De band uit Den Haag heeft een energieke en krachtige sfeer en zorgt voor een onvergetelijke avond.
.
.
Bestel HIER je ticket.