MOANZY + support

MOANZY + support

MOANZY + support

Datum: vrijdag 9 februari 2024
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 12.50

Categorie: Geen Categorieën


INFORMATIE

Moanzy is een zelftwijfelend wrak uit een klein stadje dat zijn zorgen deelt Lyrische thema’s zijn onder meer liefdespijn en verraad. Zijn genre-unieke mix van R&B, Melodic Trap & Lo-fi Soul.

Bestel HIER je ticket.

.

Wat te verwachten

Bereid je voor om meegesleept te worden door de meest groovy stromen van Moanzy. Van de levendige straten van Tokio tot het bruisende Brazilië, Moanzy harten en mensen geboeid met zijn muziek. Moanzv’s authentieke uitvoeringen smeden een intieme band met het publiek en nodigen hen uit in een rijk waar kwetsbaarheid en kracht met elkaar verweven zijn.

Biografie

Als soort van een gitaarleraar groeide de jonge Moanzy op in een huis vol muziek. Hij kreeg zijn eerste gitaar toen hij 10 jaar oud was en componeerde duurzame zijn eigen liedjes. Moanzy voelde zich gevangen in de verveling en het gebrek aan perspectief van de lagere middenklasse-omgeving waarin hij opgroeide, en begon hij in zijn vroege tienerjaren ervan te dromen om uit te breken en een leven onderweg te leiden – spelen en reizen en reizen en spelen. . Toen hij echter klaar was met school, ging hij aan de slag van zijn vader om een ​​stabielere carrièrepad te volgen en begon hij aan een stage in IT-engineering en ging later fulltime werken bij de Nederlandse brouwerij Heineken. Hoe ‘regelmatiger’ zijn leven leek te zijn, hoe groter zijn wens werd om het aan muziek te wijden, en alleen aan muziek. Toen hij twintig jaar oud was, werd hij verliefd op een harpspelende straatartiest met wie hij kort was en daarna een relatie had. Deze relatie heeft Moanzy diep gevormd en tot op de dag van vandaag is het nog steeds een thema in veel van zijn liedjes. De harpspeler moedigde Moanzy aan om zijn muziek te uitgever en zijn liedjes publiekelijk te spelen, wat het beginpunt was van verdachte busking-sessies en zelfgeproduceerde publicaties op Spotify. Bovendien stoppen Moanzy met zijn baan bij Heineken en werd hij toegelaten als student aan het conservatorium in Leiden, waar hij na een semester stopte vanwege zijn zwangerschap en miskraam van vriendin.

Kort daarna ook de relatie en Moanzy die hij een verbrijzeld en chaotisch leven achterliet. In deze fase vond hij troost in zijn muziek en reisde hij meerdere keren naar Sao Paulo en Lissabon om te straatmuzikanten te zijn en andere gelijkgestemde artiesten te ontmoeten. Moanzy onderging verschillende transformaties. Hoewel zijn eerste gepubliceerde album voornamelijk een nogal typisch pop/rock-genre was, werkte hij onlangs samen met een nieuwe producer en veroorzaakte hij muziek met voornamelijk invloeden van R&B, Melodic Trap en Lo-fi Soul. Moanzy kreeg de diagnose ADHD en kreeg medicijnen toen hij zeven jaar oud was. Hij stopte met het nemen van medicijnen toen hij een tiener was: “Het gebruik van medicijnen bestond uit mijn karakter, ik voelde me verdoofd en losgekoppeld van mezelf. Ik ben liever een zenuwachtige en zware puinhoop dan dat ik helemaal geen ben.” Moanzy pleit ervoor dat kinderen niet zomaar medicijnen moeten krijgen: “Er zijn andere manieren om kinderen en volwassenen te helpen die worstelen met ADHD. Ik heb bijvoorbeeld mijn muziek om de chaos in mijn hoofd te gescheiden. Als ik speel, kan ik mijn gedachten en gevoelens betekenis geven en dat helpt mij bij het verwerken van alle overprikkeling en verwarring. De samenleving zou opener en toleranter moeten zijn tegenover mensen met ADHD, dan zijn medicijnen niet nodig.” Moanzy’s grootste wens is om de wereld rond te kunnen reizen en te inspireren met zijn verhaal en zijn muziek. “Tot die tijd blijven ik kinderen piano leren spelen, dit is ook prima”.