MEENA CRYLE AND THE CHRIS FILLMORE BAND & STEF PAGLIA TRIO

MEENA CRYLE AND THE CHRIS FILLMORE BAND & STEF PAGLIA TRIO

Datum: zaterdag 22 september 2018
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 10,-

Categorie:


INFORMATIE

Stef Paglia Trio
Stef Paglia nam voor het eerst op 12 jarige leeftijd een gitaar in de hand en liet deze nooit meer los. Zijn vader liet hem kennis maken met de blues met als gevolg dat de blues microben ook bij hem toesloegen. Hij is vooral bekend van The BluesBones (Winner Belgian Blues Challenge 2016, 2de european blues challenge) waar hij mee in binnen- en buitenland optreedt, zo stond hij o.a. op Blues Peer, Swing Wespelaar, … . Hij heeft al een paar keer het podium mogen delen met internationale toppers o.a. Laurence Jones, The Nimmo Brothers, Eric Steckel, Danny Bryant,… . In 2016 vroeg Sean Webster hem om een functie in zijn band in te vullen. Naast dit alles is hij druk bezig om aan zijn eigen weg te timmeren. Samen met zijn muzikanten Joel Purkess (Can) op drums en Geert Schurmans op bas brengt hij een brede mix van eigen werk en covers. Stef Paglia laat zich graag beïnvloeden door verschillende muzikale richtingen en probeert hiermee zijn eigen blues stijl te creëren. Verwacht je maar aan een stevig potje groovy bluesrock!!

Reviews: Keys and Chords:
“Je hoort nu al dat deze jonge gast een enorme toekomst heeft.” Rootstime: “Stef Paglia heeft in het verleden al bewezen dat hij uit het juiste hout gesneden is om een grootse gitarist te worden zowel in de blues- als in de rockscene en het zingen gaat hem ook heel goed af. Hier gaan we zeker en vast nog veel van horen.”

Bezetting:
Gitaar/zang: Stef Paglia
Drums: Joel Purkess (Can) (Ex-drummer van Sean Webster, Mason Rack Band,…)
Basgitaar: Geert Schurmans (scabs, Cosmo Foger-T, Hendrix files,…)

 

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
Meena Cryle en Chris Fillmore zijn soulmates. Ze vormen al meer dan 20 jaar een team zoals je dat zelden ziet in de huidige muziekindustrie. Bij beide merk je dat muzikaliteit, gevoel en soul niet zijn aangeleerd maar van binnenuit gegroeid zijn. Daarbij zijn er geen grenzen. Rock’n’Roll, Blues, Soul, en Gospel worden naar behoeven gecombineerd. Het resultaat is een frisse eigen vorm van blues die ze met een ongewone passie op het podium brengen. “Etta James meets Stevie Ray Vaughan”, zo omschreef een bezoeker het eens. Hoewel Meena niet graag in een hokje geplaatst wordt, dringt de vergelijking met Dana Fuchs of Beth Hart zich op.

Chris Fillmore (elektrische en akoestische gitaren, slide-gitaar, pedal steel) is een getalenteerde gitarist, songwriter, arrangeur en co-producer. Mensen die het kunnen weten, noemen hem technisch briljant. Als een kleine jongen geïnspireerd door Elvis Presley, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker. Nu een inspiratie voor anderen. Tijdens de European Blues Challenge (Berlijn 2011) werd de band 2e. In 2013 waren ze genomineerd voor de AMADEUS award en bereikten ze de halve finale van de International Blues Challenge. Meena Cryle & The Chris Fillmore Band stonden inmiddels op tal van ‘grote’ festivals all over Europe, waaronder Bluesfestival Peer in 2016 (met Buddy Guy en Walter Trout).

Na 3 studioalbums (RUF Records) “Try me” (2010), “Feel Me”(2012) en “Tell Me” (2014) is begin 2017 de lang verwachte ‘’live’’ CD ‘’In Concert’’ verschenen (CRS). Een album dat exact de sfeer van de band op het podium weergeeft.