LIVIN BLUES XPERIENCE & MERYN BEVELANDER

LIVIN BLUES XPERIENCE & MERYN BEVELANDER

Datum: zaterdag 26 mei 2018
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: €10,-

Categorie:


INFORMATIE

De Livin’ Blues Xperience, onder leiding van Nederlands bluesicoon Nicko Christiansen, begon in de jaren 70 als Livin’ Blues en is nog steeds springlevend. Deze legendarische blues band speelde met pop goden zoals Steve Lukather (Toto), Peter Green (Fleetwood Mac), Desmond Dekker, Rory Gallagher, Thijs van Leer, Adje van den Berg en vele anderen en had vele grote hits in Europa zoals Wang Dang Doodle, LB Boogie, Black Liza en Spoonfull, geproduceerd door o.a. Mike Vernon en Jaap Eggermont.

De band weet inmiddels al generaties lang, maar nu als Livin’ BluesXperience, de bluesliefhebbers in hun ban te houden getuige de vele enthousiaste reacties van hun fans bij de vele festivals in Nederland. Niet alleen in ons land is er veel belangstelling voor hun muziek. Zo speelde de band al in Moskou in het majestueuze Svetlanov theater in Moskou en zijn zij zeer regelmatig op tour in vooral de Oostbloklanden zoals Polen, Hongarije, Slovakia maar ook Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Denemarken Spanje en zelfs Indonesie! Voor 2016 staat een optreden gepland in Moskou tezamen met de Animals en Yardbirds in de Crocus hall. En zo werd de band door de lezers van het vooraanstaande Poolse blues blad ‘Two Blues ‘ gekozen als beste internationale bluesband en kregen zij in 2014 de prestigieuze bluesaward Blues Hall of Fame uitgereikt door de Dutch Blues Association voor hun gehele blues oevre dat meer dan 20 lp’s en cd’s omvat. Hun laatste wapenfeit wat dat betreft is de cd Alive & Kickin’ die live werd opgenomen speciaal op verzoek van de vele fans. Met Niko Christiansen, blueszanger van het eerste uur, icoon van de Nederlandse blues scène op verschillende saxen en mini gitaar, gitarist Loek van Der Knaap, bassist Jeroen van Niele, drummer John Kakiay en Bas Kleine op mondharmonica heeft de band een bezetting die staat als een huis!
www.livinbluesxperience.com
.

Meryn Bevelander Band is een driemans alternative blues ’n rock/blues ’n roll formatie uit Nijmegen rond gitarist Meryn Bevelander. Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas.
De Meryn Bevelander Band speelt meest zelfgeschreven tracks maar ook valt werk van o.a. Joe Bonamassa en Gary Clark jr. op. Als support deelden zij o.a. het podium met European Blues Award winnaar Leif de Leeuw en zijn band en de rising star van de blues uit Engeland, Laurence Jones. Op eigen kracht stonden de broers op vele festivals waaronder Culemborg Blues, Texel Blues, Hongerige Wolf, Polderpop en in België op het prestigieuze Delirium Blues Festival. Maar ook in een groot aantal clubs : o.a. Paradiso en Doornroosje. In 2015 won Meryn, toen 11 jaar oud, de publieksprijs in de finale van de Sena Young Talent Guitar Awards, dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde muzikanten die elektrische gitaar spelen en speelde Meryn samen met Douwe Bob in de Oosterpoort in Groningen waarvan een tv-registratie te zien was op NPO3.