LIVE STOCK – PRE EDITION

LIVE STOCK - PRE EDITION

Datum: vrijdag 19 januari 2018
Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 7,50

Categorie:


INFORMATIE

Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix’ “Hey Joe”, op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam “Bas Paardekooper”.

Nadat een vriend Bas aanspoorde zijn eigen band te starten duurde het niet lang voordat de bezetting van wat uiteindelijk “the Blew Crue” zou worden rond was. Binnen “no time” schreef Bas de eerste eigen nummers waarvan er uiteindelijk zes op de EP ‘Hang On To Tomorrow’ (2008) verschenen. Live werd het eigen werk aangevuld met covers van Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa en (natuurlijk) Jimi Hendrix. Vanaf hun eerste optreden straalden plezier en overgave van Bas en Crue direct met bakken tegelijk van het podium.

Met de release van het nieuwste album “Songs From Room 111” heeft de band een volwassen album weten af te leveren waarop bluesrock en -ballads worden afgewisseld met door rock, pop, funk of jazz beïnvloedde tracks die tesamen een uniek en tegelijkertijd zeer prettig te beluisteren geheel vormen.

 

Room for Error is een band opgericht in 2013. De muziekstijl van Room for Error is Pop en Rock, vaak met een vleugje blues.

De nummers hebben pakkende en soms emotionele teksten die voortkomen uit gebeurtenissen uit het dagelijks leven, waar iedereen iets van zichzelf in kan herkennen. Invloeden van o.a. John Mayer en Keith Urban komen terug in de nummers.

Er zijn  twee demo’s  opgenomen in de studio. Deze zijn door insiders/fans met veel enthousiasme ontvangen. De nummers “ Thousand broken hearts ” en “ Women Trippin’ ”zijn te vinden  op Soundcloud en natuurlijk op YT. Ook akoestisch kunnen zij hun mannetje staan. Zij hebben bij verschillende lokale radiostations “hun kunnen”  laten horen.

Inmiddels kan gesproken worden van een strak geoliede machine die met elke song het publiek weet op te zwepen. De mannen zijn er dan ook klaar voor om op grotere podia te spelen!!

 

[youtube height=”650″ width=”650″]PLACE_LINK_HERE[/youtube]

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.