LIVE POETS SOCIETY / BLUE RAY SPRINGWATER / IRISH ROSE

LIVE POETS SOCIETY / BLUE RAY SPRINGWATER / IRISH ROSE

Datum: zondag 16 augustus 2015
Aanvang: 15:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Locatie
JJ MUSIC HOUSE

Categorie:


INFORMATIE

LIVE POETS SOCIETYLive poets

Live Poets Society is een duo door de wol geverfde muzikanten dat elkaar heeft gevonden op jacht naar het perfecte liedje. Hun muziek laat zich het best omschrijven als soepel in het gehoor liggende akoestische popmuziek op het grensvlak van blues, folk, soul en americana. Toetsenist/fluitist Peter Holen en zanger/gitarist JeeWee Donkers nemen de luisteraar mee op hun muzikale zoektocht naar de beste sfeer om hun verhalen en bespiegelingen over te kunnen brengen. Die sfeer kan steeds weer anders zijn, afhankelijk van publiek, voorhanden instrumentatie en de stand van de petten van de heren.
Live is het duo altijd de basis, maar regelmatig wordt ondersteuning van andere muzikanten opgezocht om nieuwe hoeken van het muzikale universum te verkennen of juist vertrouwde sferen te creëren. Ook zet Live Poets Society zich in als begeleiders van singer-songwriters, zoals Jacques van de Wal (o.a. op zijn EP “As the Heart Grows Fonder” uit 2012) en van Diftong.

In 2012 bracht het duo met een tweekoppige ritmesectie in eigen beheer het debuutalbum “Square One” uit, een verzameling van 12 toegankelijke eigen songs. De sound van de plaat roept volgens Popmagazine Heaven herinneringen op aan Mark Knopfler – ooit een groot voorbeeld voor JeeWee Donkers. Bloggers trekken de vergelijking met Chris Isaak, Traffic en The Korgis.
Persquotes ‘Square One’: Meer dan verdienstelijk gitarist Donkers komt als liedjesschrijver prima uit de verf.” (Popmagazine Heaven) “Live Poets Society share a talent for strong tunes and songs that stick around long after they’re finished.” (Leicester Bangs, culture blogger) “An exciting, well-rounded album.” (Amazon.com review)

BLUE RAY SPRINGWATER

Blue Ray Springwater

Blue Ray Springwater is een serieuze laatbloeier. In 2011, het jaar dat zijn broer overleed, is hij begonnen met gitaarles. Daarna schreef hij in een rap tempo een aantal liedjes. Met als titel “In the Name of Brotherhood: a Requiem”. Voor Blue Ray een ode aan het leven. Zijn motto “wat ik kan, kan ik alleen en wat ik niet kan, kan ik met anderen”. Op dit moment neemt Blue Ray een aantal nummers op met vrienden.

 

 

 

IRISH ROSE

Marijntje en Ton

Ton van de Steen (gitaar & zang) en Marijte Roos (zang & viool) begonnen in 2004  met een repertoire dat zich begeeft tussen Ierse en Schotse folksongs. Het folkduo uit Bergen (NH) speelt traditionals en eigen composities met uitstapjes naar country getinte en american songs of te wel Ancient tunes & more. Het typische IrishRose geluid wordt door de hoge stem van Marijtje gedragen. Een stem die van sereen tot uitbundig elk lied de juiste kleur meegeeft. Afgewisseld met door Ton gezongen, sfeervolle eigen IrishRose composities en samenzang in diverse stijlen,is het geheel een afwisselende muzikale schildering.

De 2 muzikanten met elk een andere achtergrond en veel ervaring , staan garant voor een relaxed optreden , met “ambachtelijke” muziek in een ontspannen sfeer.”Optredens variëren van geheel akoestisch in kleine kring , tot ( luister) concerten in tuinen, zalen en kerkgebouwen.

IrishRose werkt op semi-professioneel niveau en is altijd op zoek naar nieuw (eigen) materiaal en songs die het verdienen om gespeeld te worden. IrishRose is bereikbaar via: 072-5813624   06-16306760