LIVE OP ‘T TERRAS

LIVE OP 'T TERRAS

LIVE OP 'T TERRAS

Datum: zondag 25 augustus 2024
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 5,-

Categorie:


INFORMATIE

GIGS bestaat uit vier multi-instrumentalisten die ook op het gebied van meerstemmige zang hun mannetje staan. De leden van de band hebben ieder voor zich jarenlange muzikale ervaring opgedaan in diverse muziekstijlen. Deze verschillende muzikale achtergronden leveren binnen GIGS een verrassende combinatie op van onder andere 60/70 Pop, Ierse Folk, Blue Grass en Westcoast.

De akoestische instrumenten verlenen aan het repertoire een eigen karakteristiek en markant geluid. Kortom: pure muziek, ongekunsteld, smaakvol, enthousiast en op een aangenaam geluidsvolume vertolkt door een stelletje ras muzikanten !!

 

KEY-TAR is een mooie spin-off waarbij Dick en Henk in alle eenvoud van de toetsen en de gitaar nummers van Sandycoast, John Legend, Lionel Richie maar ook David Bowie en Prince ten gehore zullen brengen.

Dick van der Kaaij Toetsen Met muzikale ouders en zussen is Dick opgegroeid in een muzikaal gezin. Op zijn 7 e jaar is hij begonnen met klassieke orgellessen op een ouderwets harmonium, na enige tijd gecombineerd met 4 jaar pianoles. De lessen bevatten veel theorie met toonladders, vingerzettingen en improvisatie en natuurlijk veel klassieke muziek van Bach, Boëllmann, Franck en Saint-Saëns. Rond zijn 20 e jaar werd de muzikale horizon verbreed door te gaan spelen in een coverband, enige jaren later gevolgd door een gospelkoor, waarvan hij ook dirigent was. In die periode kwamen ook de keyboards en synthesizers op de markt en dat maakte het mogelijk om nog mobieler te worden als muzikant: als pianist bij een koor en in een big band, als toetsenist in de Nederlandstalige musical Grease, als toetsenist bij concerten van orkesten, bij het componeren en uitvoeren van filmmuziek e.d. Dick combineerde klassiek vaak met pop- en rockmuziek, niet alleen in de muziek zelf maar ook in zijn instrumenten door een synthesizer naast het kerkorgel te zetten en beide klanken te combineren. Medio 90-er jaren is hij bij de band RamAir gaan spelen, een band met stevige rockmuziek, gebaseerd op klassieke thema’s en met barokinvloeden. Alle nummers werden samen met de gitarist gecomponeerd en bewerkt. Daarna heeft Dick bij In Progress gespeeld, een progressieve rockband met eigen muziek, bestaande uit lange nummers met complexe maatsoorten en ritmes waarin met name de akkoordenprogressies en meerstemmige zangpartijen van zijn hand zijn. Sinds het begin van deze eeuw zijn het vooral coverbands waarin hij actief is. Dick speelt op dit moment de Korg M3 en de Yamaha Tyros5. Favoriete bands: Frost*, Dream Theater, Threshold, Marillion, Rush, Genesis, Seventh Wonder, Sound of Contact, Liquid Tension Experiment.

Henk Lok Zang/akoestisch gitaar Henk Lok is een veelzijdige zanger die van het ene op het andere moment over kan stappen van Robbie Williams naar Andre Hazes, of van David Bowie naar Amy Winehouse. In diverse samenstellingen heeft hij al menige bruiloft of andersoortig feest muzikaal mogen opluisteren met zijn veelzijdige stemgeluid. Zijn eerste gitaar kreeg hij op 8-jarige leeftijd maar van de klassieke lessen moest hij toen eigenlijk niets hebben. Later ontdek je pas dat daar de basis werd gelegd voor alles wat je nu doet. Na jarenlang met geluidsbanden te hebben gewerkt onder de naam ‘Loxury’ heeft hij in diverse bands gespeeld waarvan wellicht ‘Shotgun Wedding’ de bekendste is. In deze soul-band heeft Anouk ooit haar eerste stappen op het podium gezet. Dat geeft wel aan dat je met Henk in de muziek alle kanten op kan. Henk speelt momenteel op een mooie Taylor 414 CD-R. Favoriete bands: Simply Red, Rolling Stones, De Dijk, David Bowie, Golden Earring Momenteel spelen Dick en Henk samen in The Mob, een coverband die 13 jaar geleden voor een eenmalig optreden werd opgericht. De mannen hebben elkaar nooit verlaten en spelen nu overal de boel plat met oude Haagse rockers of zwoele sentimentele stukken. The Mob brengt oude glorie weer tot leven met Rod Stewart, REM, Golden Earring, Queen maar ook Robbie Williams, George Michael en Amy Winehouse.