LIVE OP ‘T TERRAS

LIVE OP 'T TERRAS

Datum: zondag 31 juli 2016
Aanvang: 15:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Mirjam Zuidervelda2132897-183a-4d08-a9af-eadc7f85bd09
In 2011 kreeg Mirjam de allereerste Ab Sligter Award uitgereikt in het gerenommeerde muziekcafé de Amer in Drenthe. Ze kreeg deze Award voor haar zelfgeschreven nummer ‘Rush’. De jury van de Amer prees Mirjam om de eenheid tussen het nummer, het achterliggende verhaal en het gevoel dat ze wist over te brengen. Sindsdien heeft Mirjam een repertoire aan eigen nummers en is ze al op vele podia te zien en te horen geweest. Zo trad ze o.a. op voor Rtv Drenthe, Radio Noord en werd een van haar nummers gebruikt voor de tentoonstelling Nordic Art in het Groninger Museum. Muziek is Mirjams passie, haar manier om gevoel te uiten en te delen. Teksten moeten een betekenis hebben en muziek moet gevoel weten over te brengen om mensen te kunnen ontroeren. In 2012 presenteerde Mirjam haar eerste solo-EP ‘Locked’ in café ‘t Keerpunt in Spijkerboor.Tijdens deze presentatie werd Mirjam begeleid door gitarist Pieter Nanuru. Sinds de EP-release hebben Pieter en Mirjam al vele optredens samen verzorgd en zijn ze inmiddels een vast duo geworden.
www.mirjamzuiderveld.wordpress.com

De Metaalunieb16d99a1-68b9-4c6a-8dd5-cb829a88d488
Lekkere hardrock zonder opsmuk. Groovende drums, scheurende gitaren, melodieuze zang en subsonische bassen. Met veel liefde voor harde muziek vertolken de vijf vrienden van De Metaalunie de verschillende stromingen binnen het hardrock-genre. Speelden ze vroeger vooral het hele harde werk, tegenwoordig staan meer hardrockers zoals Foo Fighters, Iron Maiden, Pearl Jam en Stone Temple Pilots op het repertoire. Een avondje met De Metaalunieis dan ook als een avondje met goede vrienden. Verwacht van De Metaalunie geen schmink, lederen pakjes of vleermuizenvleugels. Wel strakke en stevige muziek met ballen.  Speciaal voor Live op het terras steekt De Metaalunie de grunge en rock in een akoestisch jasje. Een eerdere unplugged sessie was een succes en de heren hebben veel zin in dit project.

De leden van De Metaalunie zijn verdienstelijke muzikanten in diverse coverbands. De kans is groot dat je ze al eens in een andere formatie op een festival of feest hebt gezien. Zoveel brave muziek behoeft natuurlijk een uitlaatklep, wat in 2009 leidde tot de oprichting van de band. Na eerder de echte metal-klassiekers vertolkt te hebben, is de koers in 2016 iets gewijzigd naar hardrock.

Sara L58e8d79a-1cbc-4dd2-b211-14b0ffd7eb09
Wij zijn Paula en Ronald en wij vormen samen het duo Sara L. Wij zijn al een geruime tijd bezig in de muziek. Paula zingt al jaren in diverse bandjes van jazz tot pop en treedt ook regelmatig solo op met bandbegeleiding. Ronald is een aantal jaren geleden begonnen als bassist in diverse rock/popbandjes en is nog aktief als bassist in een coverband. Maar het spelen van mooie ballads of luisterliedjes is wat hij thuis heel graag doet. Paula was op zoek naar een gitarist om mooie nummers samen ten gehore te brengen. Ongeveer 15 maanden geleden vonden zij elkaar en dat resulteerde in duo Sara L. In 2014 hebben we een aantal mooie optredens gehad en daaruit is het plan ontstaan voor het maken van een cd. De eerste opnames zijn al achter de rug en we hopen de cd binnenkort te presenteren.

 

Na het succes van vorig jaar programmeren we in de maanden juli en augustus weer Live Op ’t Terras.
Elke zondagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur Live muziek op jj’s gezellige terras.
Diverse akoestische bands komen in de 9 zondagen voorbij.