LIVE OP ‘T TERRAS –GECANCELD–

LIVE OP 'T TERRAS --GECANCELD--

Datum: zondag 8 augustus 2021
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 5,-

Categorie:


INFORMATIE

Op last van de gemeente kunnen alle optredens op het terras tot 14 augustus geen doorgaan vinden.
.
.
PAINTED BLUES
Dat bluesmuziek één groot tranendal is kunnen zij zich niet in vinden. Er zijn zóveel stromingen (kleuren) binnen de blues. Hun voorkeur blues schurkt aan de soul en funk en een beetje rock. Deze groep fanatieke en ervaren muzikanten hebben elkaar gevonden en zetten een energieke set neer.
Zang: Olga Roeting, Gitaar: Jako Kruidenier, Bas: Fons de Kuijper, Drum: Vincent Zweekhorst, Percussie: Piep de Crane en Bluesharp: Arkadiusz Rogalski
.
.

Ton Kouwets Combo
Als muzikant heeft Ton een interessant verleden. Mensen zouden hem kunnen herinneren als gitarist, zanger en (blues)harp speler bij Blues BV. Later heeft hij jaren gespeeld bij De Delta cousins, het (pre war) bluesduo met Rens Hoogstraten, vaak bijgestaan door Mathijs vd bruggen op trompet waardoor de blues meer naar de Jazz werd getrokken.

Ton heeft altijd gezocht naar een gezonde muzikale mix. Zo speelt hij regelmatig met een vaste bassist, Sander de Wolf, aangevuld met gitarist Arnaud Kouwets, zijn broer. In deze setting speelt Ton vandaag een combinatie van eigen intieme songs en heerlijke blues.
.
.

TEE BEE BROWN
Is de podium identiteit van Singer/Songwriter Teus de Bruin uit Papendrecht ZH. Bezeten van muziek in het algemeen en de Blues in het bijzonder ging hij op latere leeftijd gitaar spelen. Uitgedaagd door zijn gitaar leraar schreef hij zijn eerste song, en vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Na jaren zijn nummers elektrisch ten gehore gebracht te hebben in verschillende bands begon de akoestische gitaar steeds meer zijn voorkeur te krijgen. Met de formatie: TeeBeeBrown & Friends kregen de nummers een unplugged jasje en werden in eigen beheer ook een paar Engelstalige CD’s uitgebracht. Een van de hoogtepunten was het optreden in Theater de Willem te Papendrecht in oktober 2010. Voor het eerst speelde de band toen “in tegenstelling tot de rest van het programma” een Nederlandstalig nummer van de hand van Teus. De reacties daarop waren overweldigend en Teus begon een nieuw repertoire samen te stellen, waarvoor hij veel van zijn eerdere werk voorzag van Nederlandstalige teksten.
Hij begon met het samenstellen van repertoire voor een programma dat de titel: “Blues & Ballades in Je Moerstaal” moest gaan krijgen. De meeste nummers hebben een autobiografisch karakter en worden dan ook met anekdotes aan elkaar gepraat.
.
In maart 2013 benaderde hij Michel Tent, met de vraag of hij openstond voor andere muzikale projecten. Michel stemde toe en begin april begonnen zij met het instuderen van het materiaal. Eind 2013 deed Teus als songwriter mee aan het TV programma “the Hit” en mede hierdoor belande hij in de wereld van Singer/Songwriters en Dichters. Samen met Michel als vaste begeleider is er de laatste 7 jaar veel opgetreden.

.
.

Bestel HIER je ticket.