LIVE OP ‘T TERRAS

LIVE OP 'T TERRAS

Datum: zondag 2 augustus 2020
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 2.50 (reserveringskosten)

Categorie:


INFORMATIE

Rain Dove is een in 2019 opgericht akoestisch duo uit Delft bestaand uit Paula Devilée (zang) en René Meester (gitaar). Zij spelen op fijnzinnige en aansprekende wijze nummers uit de Engelse en Amerikaanse folk. De liedjes komen o.a. uit het repertoire van Joni Mitchell, Sandy Denny, Janis Ian, Bert Jansch en Paul Simon. De zang van Paula is gloedvol en doorvoeld. Haar stem heeft een mooi timbre wat in het repertoire prachtig tot zijn recht komt. Het gitaarspel van René is beheerst en doeltreffend. Mede door het gebruik van alternatieve stemmingen en fingerpicking krijgt de muziek de juiste sfeer. Warm aanbevolen voor iedereen die van de winter houdt, voor iedereen die Kathy of Jesse heet, en voor iedereen die wel eens in grote gele taxi gereden heeft. Ook voor iedereen die weet waar de tijd heen gaat, iedereen die zwart als favoriete kleur heeft, voor iedereen die de zaken van beide kanten bekijkt, en voor iedereen die denkt dat liefde blind maakt. Kortom voor iedereen!

.

Guus Gardien: De creatieve genen erven van je ouders, dat is mooi meegenomen!
Vader muzikaal, moeder beeldend kunstenares: in een gezin opgroeien waar je elke dag als vanzelfsprekend gestimuleerd wordt om je gave te ontwikkelen, dat alles heeft Guus Gardien gemaakt tot wie hij nu is: een veelbelovende muzikale dertiger! Eentje die weet hoe hij alles uit zijn gitaar én zijn stem kan halen.
Sinds 2008 brengt Guus op verschillende podia in de regio de muziek van zijn favoriete Nederlandse pop/rockbands ten gehore, afgewisseld met engelstalige covers uit de jaren 50/60, denk daarbij aan Buddy Holly. Hij spettert ook regelmatig op het podium als de romantische singer-songwriter. Zelf de teksten schrijven en de muziek componeren, dat vindt Guus minstens even inspirerend en leuk om te doen als het later ten uitvoer brengen van het resultaat op het podium.

.

Rough ’n Tumble
Met hun energieke shows spelen de mannen van Rough ’n Tumble al jaren vele podia plat. Zoals het blad Oor schreef staat de band voor ‘hondsbrutaal scheurende en groovende r&b en rock ’n roll met een bluesy braam’. De band bestaat uit de broers Martin en Anton (zang, harmonica en gitaren), Arthur Delandes op bas en Rob Louwers op drums, die onder meer speelde met legendes als Link Wray en Q65. Rough ’n Tumble is een graag geziene gast op podia die livemuziek programmeren. De band heeft dan ook een grote reputatie als liveband opgebouwd en speelde samen met onder meer The Pretty Things, Ten Years After en Robin Trower. Eigen werk en klassiekers van Creedence, Stones en Earring wisselen elkaar live in hoog tempo af. Rough ’n Tumble heeft twee albums uitgebracht: ‘Going Places’ and ‘Live at the Wangbar’, waarover het blad Fret schreef: ‘Een heerlijke rhythm & blues plaat.’
Facebook

.