LIVE OP ‘T TERRAS

LIVE OP 'T TERRAS

Datum: zondag 19 augustus 2018
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: gratis

Categorie:


INFORMATIE

Woodshop
Woodshop maakt songs die de luisteraar een verhaal vertellen. Zo gaat het gevoelige ‘Swallow’ over repressie binnen een relatie, wordt in het duistere ‘Walls’ duidelijk wat de gevolgen van leven in angst zijn en is ‘Man on the beach’ een filosofisch sprookje over verlangen en bezit. Naast liedjes waar men even stil van wordt, heeft de band ook luchtiger nummers op het repertoire. Wie kent niet het verlangen er even tussenuit te knijpen wat in ‘I’m off’ wordt bezongen? Behalve een uitbreidend aantal eigen nummers vindt de band het ook leuk om covers ten gehore te brengen. Daarbij wordt meer bekend werk, zoals ‘Rosie’ van Claw Boys Claw en ‘Small Town Boy’ van Bronski Beat afgewisseld met minder bekend werk, zoals ‘Lover I don’t have to love’ van Bettie Serveert en ‘Doubt’ van Boxer Rebellion.
.

Mart
Sinds mijn jeugd al verkocht aan zingen van de badkamer tot op de schooluitvoeringen. Je lekker kunnen uiten met woorden en je gevoel open en bloot leggen. Dat was kennelijk hetgeen wat van binnenuit dit teweeg bracht. Pas op late leeftijd, tijdens een evenement op mijn werk waar bekende artiesten optraden, werd er gevraagd naar een personeelsact. Daar stonden we dan samen met 2 gitaristen en n drumcomputer op het grote podium tussen de grote Nederlandse artiesten. Nerveus….nee totaal niet, alleen maar leuk en geweldig was mijn ervaring. Vanaf dat moment was ik compleet gestoord van muziek maken en zingen. We begonnen een band Pride & Joy waarmee we op feesten en partijen speelde met uiteindelijk een repertoire van 1500 nummers. Doordat ik alleen maar zong was ik de muzikale theoretische binding kwijt. Ik kon me moeilijk verwoorden naar de instrumentalisten en dat frustreerde mij. Dus op gitaarles bij een geweldige Jazzgitarist en compleet gestoorde muziek freak. 1 uur les werd ‘s nachts om 3 uur thuis komen met een bagage aan theorie en enorm veel nieuwe muziekinvloeden. Nu kon ik me eindelijk duiden in akkoorden,noten en intervallen.
Gitaarspelen was een bijkomend voordeel waardoor ik nog veel later mijn eigen liedjes kon schrijven. Met een geweldige vrienden club zing en speel ik gitaar in MPAC. Lekker muziek maken met passie staat bij ons voorop. Daarnaast schrijf ik liedjes uit het leven. Hetgeen dat ik meemaak of dingen uit het leven die mij bezig houden. De liedjes die moeten mijzelf raken waardoor ik vervoering wordt gebracht. Dicht bij mezelf vanuit mezelf.

.
BATCRAB 
Een rockband met invloeden van popmuziek, afkomstig uit Den Haag en omstreken. De band is in 2012 begonnen met het spelen van gevarieerde covers, maar de behoefte om verder te gaan is uitgegroeid tot het schrijven van eigen werk waarbij de band zich laat beïnvloeden door artiesten als Muse, Kensington en DI-RECT. Het resultaat hiervan is het uitbrengen van de eerste EP ‘Blindfolded’ in juni 2018, geproduceerd door Serge Naberman (Claim to Fame studio).
Oorspronkelijk is BATCRAB ontstaan vanuit de doorstart van een eerdere band genaamd ‘Tonight’. Het eerste deel van de bandnaam is dan ook, naast een dierensoort, een afkorting van ‘Band After Tonight’. Omdat de naam echter nog te kort was werd er een andere dierennaam aan toegevoegd, welke tevens een afkorting was van de namen van de muzikanten waarmee BATCRAB is gestart.
Tijdens en na optredens reageert het publiek enthousiast. BATCRAB wordt regelmatig gevraagd opnieuw te komen optreden. Zo heeft BATCRAB vier keer bij Utopia (Talpa) opgetreden, waaronder op het eindfeest van Utopia 1 met o.a. Roy Donders en Dave Dekker. Klein of groot publiek; BATCRAB geeft alle energie om de boel plat te spelen waarbij de onderlinge chemie van het podium spat.