LEMON

LEMON

Datum: vrijdag 11 december 2015
Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Lemon: spacy, psychedelisch, groovy

Hun pas verschenen album “Perfect It Will Never Be” – beschikbaar op CD, Spotify, iTunes, Amazon etc. – heeft al een paar top recensies verzameld. Festivalinfo waardeerde het album met 4 uit 5 sterren en schreef: “De Amsterdamse band Lemon heeft een geweldig album afgeleverd, waarbij zonder moeite kan worden genoten van een ongedwongen en relaxte sfeer die het drietal in de vorm van een Britpop-klanktapijt over de luisteraar heen drapeert.” Refererend aan de titel van het album schreef Kindamuzik: “Lemon zet met deze spacy, psychedelische en groovy plaat een stap vooruit richting die illusie van perfectie.”

Toch is Lemon’s reputatie vooral gebouwd op hun live-shows. Hun groovy Britpop met psychedelische invloeden krijgt elk publiek in beweging. Dat is de reden waarom de band al jaren van Zuid-Limburg tot Groningen door Nederland toert.

Van de kleinste kroeg tot zalen als Paradiso, De Melkweg, Tivoli of 013. Van Koningsnacht op de Noordermarkt in Amsterdam via de nationale Popronde en een reeks festivals tot live op 3FM: de Lemon-sound weet altijd een snaar te raken. Soms een gevoelige, maar meestal een intense. Hun belangrijkste inspiratie halen de mannen uit de MADchester-sound, waarmee bands als The Stone Roses, Happy Mondays, The Charlatans en Primal Scream begin jaren negentig de popwereld op hun kop zetten.

Het is dan ook geen toeval dat Lemon in Paradiso de support act was van Primal Scream en in De Melkweg van The Charlatans. Over hun show in het voorprogramma van die laatste band schreef VPRO’s 3voor12: “Lemon houdt de Mancunian spirit in ere”. Ja, die invloeden uit Manchester zijn zeker te herkennen, maar Lemon geeft hun sound een eigen Lemon-twist. Er zijn daarom ook recensenten die de Talking Heads, The Kooks, Kasabian of MGMT als referenties noemen. En dan zijn er weer anderen die eenvoudigweg van mening zijn dat Lemon een heel eigen geluid heeft.

Lemon vindt het allemaal prima, als ‘de energie’ maar blijft stromen. Natuurlijk gaat het om goede liedjes en de juiste noten raken, maar het verschil tussen een prima optreden en een echt lekker optreden is volgens de mannen dat er connectie wordt gemaakt met het publiek, waardoor iedereen de energie voelt stromen.

[youtube height=”400″ width=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=hVPV0B3u3-A[/youtube]

Links:
spoti.fi/1JKFZ5A
soundcloud.com/lemonamsterdam
www.youtube.com/lemonamsterdam
www.lemonline.nl
www.facebook.com/lemon.amsterdam