LAVA

LAVA

Datum: vrijdag 18 september 2015
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

LAVA IN JJ MUSIC HOUSE
‘Old School’ Hardrock


De formatie staat de laatste jaren wel vaker op de planken van JJ Music House. Vrijdag 18 september staat er weer ouderwets stevige ‘Old School’ hardrock op de spijskaart van het cultuurpodium in het Van Tuyllpark.
De van oorsprong Haagse formatie was bijzonder populair in de eerste helft van de jaren 70 en is sinds 2008 zo af en toe weer op het podium te bewonderen. LAVA klimt nog slechts voor het plezier op zo’n platform. Dat is te merken. De band is nog altijd een geweldige ‘live act’ en immer goed voor volle, dampende en swingende zalen!

UITBARSTINGEN
Voor het West-Europese vliegverkeer is dit allemaal wellicht opnieuw wat minder goed nieuws. Merkwaardig genoeg barst er ieder keer dat LAVA een optreden aankondigt er wel ergens in de buurt een vulkaan uit! Is het niet op IJsland, dan is het wel een eruptie van een of andere Italiaanse of Zuid-Amerikaanse reus die voor overlast in het luchtruim zorgt. Houdt vanaf nu dan ook oude en nieuwerwetse media in de smiezen!

Het is meer dan de moeite waard, want enerverend genoeg, maar voor een uitgebreide geschiedenis – met talloze foto’s van toen en nu – is het toch handiger om even de website van LAVA met een bezoek te vereren. Een teleurstelling is echt uitgesloten!LAVA_Berkel_cropped-edited

ANNO NU
Begin 2008 kwam de oerbezetting – na 35 jaar stilte – weer eens bijeen en besloot onmiddellijk om samen te repeteren om te bezien of er nog steeds een ‘klik’ zou zijn. Die was er meteen en na een paar keer oefenen besloot LAVA om maar gewoon opnieuw podia te gaan beklimmen.
Van de oorspronkelijke bezetting, zijn John Mendels (Bass), Leo Nagglas (Guitar) en Gerrit Crama (Vocals, Harmonica) nog steeds dynamisch en actief. De redelijk nieuwe gezichten zijn Ronnie van Vliet (Drums) en Frans Wesselink (Keyboards). Van Vliet begon zijn muzikale carrière weliswaar als drummer, maar deze ‘Ronnie-James-Dio-vanachter-de-Duinen’ staat al jaren vooral te boek al een meer dan uitstekende vocalist! Toch zei hij volmondig “JA!”, toen hij voor deze drumklus werd gevraagd. Er is geen sprake van een carrièreswitch of zo. LAVA kan gewoon naast al zijn andere activiteiten. Als allround muzikant is hij inmiddels volledig vertrouwd met- en in zijn nieuwe rol.
Frans Wesselink is geen onbekende in JJ Music House. De toetsenist is er een ‘vaste gast’ op de wekelijkse ‘Jam Sessies’. Hardrock is weliswaar een compleet nieuw avontuur voor hem, maar intussen zijn de eerste composities al een feit! Het repertoire is opgebouwd uit originele – eigen – nummers. Pure Hardrock afgewisseld met Blues en Ballads. Er is ook plaats ingeruimd voor een aantal covers van legendarische (hard)rockklassiekers.

De geroutineerde formatie staat op vrijdag 18 september dus opnieuw op het podium van JJ Music House. Aanvang 21.30 uur, zaal open om 21.00 uur. De toegang is gratis!
Zo veel kansen krijg je niet; LAVA ‘Live’, mis het niet!

LAVA is:
Gerrit Crama – Vocals, Harmonica
Ronnie van Vliet – Drums, Vocals
John Mendels – Bass, Vocals,
Leo Nagglas – Guitar
Frans Wesselink – Keyboards

Website:
https://www.lava-hardrock.com/

[youtube height=”400″ width=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=aXplJbv2enI[/youtube]