LAVA

LAVA

LAVA

Datum: zondag 4 september 2022
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 5,-

Categorie:


INFORMATIE

LAVA in JJ Music House
Ook legendarische Rockband speelt ‘Corona’ naar het verleden Zoetermeer – Covid-19 hakte er ook bij LAVA in. Twee jaar lang kon er niet één enkele eruptie worden waargenomen. Om het nog ingewikkelder te maken; vlak voor aanvang van die coronaperiode was er ook nog eens sprake van een vacature. Die werd weliswaar midden in een lockdown periode ingevuld, maar het contact met de nieuwkomer beperkte zich ook voor LAVA toen tot ‘online’ ontmoetingen. Van repetities kon in die periode, helaas, geen sprake zijn. Het goede nieuws; LAVA heeft de boel inmiddels weer op orde en is weer klaar voor het echte werk. De Band is in JJ Music House voor het eerst te bewonderen in de nieuwe line-up en op die vertrouwde plek gaat ook de, in 1970 opgerichte, Rockband nu de eigen coronatijd naar het verleden spelen!

ZOEKTOCHT
De band was goed en wel op stoom met een nieuwe drummer en bassist, toen van de vertrouwde toetsenist afscheid moest worden genomen. De losgebarsten coronatijd dreigde even de zoektocht naar een nieuwe keyboard virtuoos in de war te schoppen. Echter, ook hier bracht het Internet uitkomst. Schuimend door en langs ‘YouTube’ werd Auke ten Brink al jammend in JJ Music House ‘ontdekt’ en, met behulp van JJ’s directie, opgespoord én benaderd. Muziek en ideeën werden uitgewisseld en zijn “ja, gaan we doen!” werd gevolgd door een periode vol ongeduld. Het land draaide stroef en ging zelfs twee periodes op slot. Ook de cultuursector werd hard getroffen. Net zoals alle bands ging ook LAVA, noodgedwongen, in de sluimerstand. Begin dit jaar werden de versoepelingen gretig gebruikt om elkaar uitgebreid te leren kennen. Repetities volgden en het ververste collectief is inmiddels klaar voor het leukste in het artiestenbestaan; optreden voor publiek!

ANNO NU
Van de oorspronkelijke bezetting zijn Leo Nagglas (Guitar) en Gerrit Crama (Vocals, Harmonica) nog immer dynamisch en actief. LAVA kent een drietal nieuwe gezichten. Drummer Leon Bazuin-Ebels werd met behulp van de Zoetermeerse popfotograaf Roland Wichser ‘gescout’. Bazuin-Ebels heeft naam gemaakt in formaties zoals Birds, Stealers (met zangeres Fréderique Spigt), De Neus en Footloose. Rob Wezepoel is niet alleen LAVA’s nieuwe bassist, maar hij verzorgt ook de ‘tweede stem’. Zijn eerste voetstappen in de muzikale wereld zette de geroutineerde Hagenaar al in 1964 met de ‘Black Jewels’ en later in ‘The Hunks’ en ‘Summer’. Naast LAVA is Wezepoel tegenwoordig, in dezelfde rol maar met een ander repertoire, te bewonderen in Green House. Auke ten Brink is geen onbekende in JJ Music House. De toetsenist is regelmatig te gast op de jamsessies die het cultuurpodium in het Zoetermeerse Van Tuijlpark organiseert. Uitzonderingen zijn er wel degelijk, zoals optredens met Thijs van Leer en Kaz Lux, maar jammen om zo muziek, in al zijn
vormen en nuances te ontdekken, is toch vooral al heel lang ‘het ding’ van Ten Brink. “Rock is ook geweldig om te maken en te spelen. Helemaal met LAVA, dat meteen als een warm bad voelde”, voegt de Berkelaar eraan toe.

Het repertoire van LAVA is opgebouwd uit originele – eigen – nummers. Pure (hard)Rock, afgewisseld met Blues en Ballads. Er is ook plaats ingeruimd voor een aantal, niet altijd voor de hand liggende, rockklassiekers. De geroutineerde formatie staat op zondagmiddag 4 september weer op het podium van JJ Music House. Zo veel kansen krijg je niet; LAVA ‘Live’, mis het niet!

LAVA is:
Gerrit Crama: Vocals, Harmonica
Leo Nagglas: Guitar
Rob Wezenpoel: Bass, Vocals
Leon Bazuin-Ebels: Drums
Auke ten Brink: Keys

Website: www.LAVA-hardrock.com

Bestel HIER je ticket.