LAVA & WALKER WHITE

LAVA & WALKER WHITE

Datum: vrijdag 28 oktober 2016
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Walker White mag zich met recht een Powertrio noemen, volumes op 11 en gaan als de brandnetel!7d625b92-32cc-4ef5-94f5-e9bb60104bf1

Ieder lid van het trio heeft in voorgaande levens z’n muzikale sporen achtergelaten in Nederland, België, Duitsland en Engeland en dit jaar hebben ze elkaar gevonden om na wat aftastende covers/crossovers de weg van het eigen materiaal in te slaan. Met invloeden van punkrock, swamprock en heavy metal werkt het trio gestaag naar meer eigen materiaal dat ook weer met hoog tempo de adrenaline door je bloed zal pompen!

.

LAVA heeft al vaker op het podium van JJ Music House gestaan. Sterker nog; het optreden van de hardrockformatie is er al een flink poosje zo’n beetje een jaarlijks terugkerend ‘feest der herkenning’. En toch wordt het deze keer anders. Anders, vooral omdat LAVA zich opnieuw heeft moeten leren ontdekken. Noodgedwongen.

ONVERWACHT
De aanleiding van die expeditie is een behoorlijk zwarte. De Formatie kreeg eind vorig jaar een even onverwachte, als bittere pil te slikken. Na een kort ziekbed moest LAVA, totaal onverwacht, afscheid nemen John Mendels; de medeoprichter (1970) en motor van de Band. Die klap is enorm hard aangekomen en nog lang niet verwerkt. Het gemis zal altijd voelbaar blijven. Op het podium was Mendels altijd de solide bassist met een stevig stemgeluid bovendien. Daarnaast componeerde en arrangeerde hij voor een groot deel het eigen werk van LAVA. Juist om de muziek van hun kompaan voort te laten klinken heeft de formatie uiteindelijk besloten om tóch op zoek te gaan naar een bassist. Die zoektocht eindigde, niet geheel toevallig, bij Mario Schippers; één van zijn leerlingen. Mendels was namelijk ook nog eens een veelgevraagd gitaarleraar. Net zoals zijn leermeester is ook Schippers (ex-Daytona, Ravage) van huis uit een gitarist die de basgitaar niet met rust kan laten! Deze appelsoort is dus niet zo heel ver van de boom gevallen.

ANDERE TAAKVERDELING
Binnen het gezelschap is er inmiddels wel sprake van een andere taakverdeling. Ook dat hoorde bij de ontdekkingsreis. Het vocale gedeelte dat John Mendels voor zijn rekening nam is gesplitst. Drummer Ron van Vliet is ook een dijk van een zanger en neemt een hoeveelheid van die opgaven over. Toetsenist François Wesselink is nu medeverantwoordelijk voor een aantal ‘backing vocals’. Vrijdag 28 oktober is het dus weer zo ver. Zoals altijd komt LAVA met eigen werk van toen en nu en een aantal – niet altijd voor de handliggende, maar nimmer saaie – ‘covers’. Hardrock, R&B, Blues en zelfs Rock ’n Roll. LAVA ‘live’; dat wil je gewoon niet missen! De toegang is gratis, dus een extra reden om naar het Van Tuyllpark te komen.

LAVA is
Leo Nagglas – Guit7c1bfb2d-5c1c-4906-9365-3b85b0f65badar
Gerrit Crama – Lead Vocals, Harmonica
Ron van Vliet – Drums, Vocals
Francois Wesselink – Keyboards, Backing Vocals
Mario Schippers – Bass