KING BEE BLUES NIGHT

KING BEE BLUES NIGHT

Datum: zaterdag 16 december 2017
Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

The BluesFirm is de nieuwe Nederlandse Bluesband.
Met muziek die het best omschreven kan worden met recht uit het hart Blues en Bluesrock.

The BluesFirm is opgericht door Peter van den Heuvel (Hillsofharlem en Blues Willis) en gitarist Freek Carels ( o.a Cover the Cargo, Payday, Smokehead en Blues Willis).
Samen zochten ze contact met ervaren Bluesrotten die weten wat het is om op het podium te staan
en het blues gevoel over te brengen op het publiek.
Als rots in de branding kwamen daar snel bij bassist Nico Droppert ( HillsofHarlem, Toine Scholten band) en als dirigent op Drums Bram Smeele ( o.a. verschillende bands en artiesten, sessiedrummer ) Om de band helemaal compleet te maken werd als laatste Mr Hammond Arjan ( o.a. Dicky Greenwood band) er bij gehaald. Deze 5 echte bluesmannen staan nu samen op het podium als The BluesFirm. The Bluesfirm maakt uiteenlopende herkenbare Blues waarbij tijdens optredens er een paar zaken altijd naar voren komen…….hard werken, emotie, lach, traan, volume, dynamiek, improvisatie, plezier en liefde voor de blues.
Kortom een Bluesband die het best tot zijn recht komt op het podium en die je gewoon live gezien MOET hebben!!

 

The Blues Bones
The BluesBones zijn op de Belgische Blues Challenge 2012 door het publiek verkozen als Publics favourite. Deze fantastische nieuwe bluesband heeft inmiddels in een razend tempo de Belgische en Nederlandse bluesscene veroverd.
Hun debuut album Voodoo Guitar heeft fantastische reviews gekregen. En ook de opvolgers ”Live @ De Bosuil” en ”Saved By The Blues” (resp. 2013 en 2015) ontvingen lovende kritieken.

De band is ook in het buitenland geen onbekende meer. Diverse tournees naar Duitsland en Zwitserland hebben plaatsgevonden, en ook voor november 2016 staat er een tour naar Oostenrijk in de planning.

Passie, gevoel, en een enorme ‘’liefde’’ voor The Blues !! Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa ….. blues-rock met de nadruk op BLUES. Dat hun muziek aanslaat bij een groot publiek, zal geen vraagtekens oproepen. Met een uitgekiende mix van vooral eigen (sterke !) nummers en de betere covers weten ze een vonk over te brengen.

The BluesBones bestaan uit:
Nico De Cock – vocals
Koen Mertens – drums
Geert Boeckx – bass guitar
Edwin Risbourg – hammond
Stef Paglia – guitar

 

Dusink Blues is de nieuwe band rondom gitarist Kees Dusink. Zijn gelauwerde stijl en geluid komen nu nog beter tot hun recht dankzij het gitaarwerk van Stephan Bijl, de vocalen van Marc Bocken en de grooves van Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op basgitaar. Dusink Blues is grenzeloze energie, zichtbaar plezier en voelbare synergie. Blues vanuit de onderbuik: Een uitzonderlijk dynamische band die soms fluistert, maar ook kan brullen.

Vijf geweldige muzikanten die al jarenlang meedraaien in de top van het Nederlandse bluescircuit: Kees deed dat met de Twelve Bar Blues Band en met zijn succesvolle The Blues Forever Project. Marco en Donald vormden samen jarenlang het ritmetandem van The Veldman Brothers en daarna waren ze de motor van Zippy Leaps. Marc Bocken kennen velen al van The Antones en Stephan Bijl kennen we als gitarist van onder meer The Dead Flowers.

Dat dit niet zo maar de eerste de beste muzikanten zijn wordt misschien wel onderstreept met meerdere Dutch Blues Award-nominaties voor zowel Kees, Donald als Marco. Kees werd zelfs al eens uitgeroepen tot winnaar van de Blues Award voor beste gitarist. Deze mannen kennen elkaar al jarenlang van festivals en hebben elkaar nu gevonden in een gedeelde liefde voor de muziek van onder andere Albert Collins, Peter Green en Albert King. In een momentum waarin ze allemaal op zoek waren naar iets nieuws: Iets wat fluweelzacht, breekbaar en tranentrekkend mooi mag zijn maar soms ook ongepolijst, rauw en duister. Met zowel covers als met eigen werk, soms puur instrumentaal en meestal niet, maar in ieder geval en altijd met dat uiterst herkenbare ‘Dusink-Blues-geluid’.

Blues; Rhythm and Blues; Blues met een randje roots of met een snufje soul of funk. Van prachtige ballads tot stampende shuffles en swingende westcoast blues: Zorg er maar voor dat je Dusink Blues zo vaak mogelijk gaat zien, gaat horen en gaat voelen!”





RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.