ZOMERSE LIVE MUZIEK

ZOMERSE LIVE MUZIEK

ZOMERSE LIVE MUZIEK

Datum: zondag 6 augustus 2023
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 5,-

Categorie:


INFORMATIE

ZOMERSE LIVE MUZIEK OP HET TERRAS 

Onder de naam Summer Music Gigs organiseert JJ Music House in de zomermaanden iedere zondagmiddag live optredens op het sfeervolle terras. Tickets aan de deur.

 

TEEBEE BROWN

Tee Bee Brown is de podium identiteit van Singer/Songwriter Teus de Bruin uit Papendrecht ZH. Bezeten van muziek in het algemeen en de Blues in het bijzonder ging hij op latere leeftijd gitaar spelen. Uitgedaagd door zijn gitaar leraar schreef hij zijn eerste song, en vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Na jaren zijn nummers elektrisch ten gehore gebracht te hebben in verschillende bands begon de akoestische gitaar steeds meer zijn voorkeur te krijgen. Met de formatie : Tee Bee Brown & Friends kregen de nummers een unplugged jasje en werden in eigen beheer ook een paar Engelstalige CDs uitgebracht. Een van de hoogtepunten was het optreden in Theater de Willem te Papendrecht in oktober 2010. Voor het eerst speelde de band toen “in tegenstelling tot de rest van het programma” een Nederlandstalig nummer van de hand van Teus. De reacties daarop waren overweldigend en Teus begon een nieuw repertoire samen te stellen, waarvoor hij veel van zijn eerdere werk voorzag van Nederlandstalige teksten. Hij begon met het samenstellen van repertoire voor een programma dat de titel : “Blues & Ballades in Je Moerstaal” moest gaan krijgen. De meeste nummers hebben een autobiografisch karakter en worden dan ook met anekdotes aan elkaar gepraat. In maart 2013 benaderde hij Michel Tent, met de vraag of hij openstond voor andere muzikale projecten. Michel stemde toe en begin april begonnen zij met het instuderen van het materiaal. Eind 2013 deed Teus als songwriter mee aan het TV programma “the Hit” en mede hierdoor belande hij in de wereld van Singer/Songwriters en Dichters. Samen met Michel als vaste begeleider is er de laatste 9 jaar veel opgetreden in Delft, Zeeland, Rotterdam,den Haag, Gorinchem, Veenendaal kortom door het hele land als duo. Bij gelegenheid en op aanvraag kan het duo worden uitgebreid met een bassist en percussionist. Ook is er in het jaar 2018 hard gewerkt aan een nieuwe CD getiteld: “Blues &;Ballades in Je Moerstaal” Deze CD met 13 authentieke tracks is vanaf april 2018 te koop tijdens optredens en te bestellen via debruin.teus @gmail.com en te vinden op alle streaming diensten zoals spotify, itunes, deezer etc.

Inmiddels wordt er hard gewerkt in de studio aan het vervolg van: “Blues & Ballades in Je Moerstaal” deel 2 met 15 authentieke tracks. Released april 2022 en inmiddels ook op alle streaming diensten te vinden.

.

GIGS

GIGS bestaat uit 4 multi-instrumentalisten, die ook op het gebied van meerstemmige zang hun mannetje staan. De leden van de band hebben ieder voor zich jarenlange ervaring opgedaan in diverse muziekstijlen. Deze verschillende muzikale achtergronden leveren binnen GIGS een verrassende combinatie op van onder andere Ierse Folk en Country & Bluegrass, Pop, Rock & Roll en Westcoast, De gebruikte akoestische instrumenten verlenen aan het repertoire een eigen karakteristiek en markant geluid. Kortom, pure muziek, ongekunsteld, smaakvol en enthousiast vertolkt en op een aangenaam geluidsvolume.

,