JJ’s Sunday Afternoon

JJ's Sunday Afternoon

JJ's Sunday Afternoon

Datum: zondag 9 juli 2023
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 5,-

Categorie:


INFORMATIE

LINDA & TJABKO

Na het uit elkaar gaan van TripleFun in 2021 vonden Linda en Tjapko elkaar weer. In april van dat jaar kwamen zij weer voor het eerst samen om muziek te maken. Linda en Tjapko zingen samen en Tjapko zorgt voor de muzikale begeleiding op de gitaar. Het repertoire van het duo bestaat uit veelal rustige pop en country luisterliedjes. Met name geschikt voor kleinschalige optredens zoals in huiskamers, restaurants en kleine podia waar het publiek echt komt om te luisteren.

.

VAN PIEKEREN

De mannen van Van Piekeren zijn de vaandeldragers van de betere Nederlandstalige popmuziek. Jan van Piekeren is zanger, woordkunstenaar, geboren performer en verhalenverteller. Met zijn muzikale broeders gitarist/componist Johan Fransen en accordeonist/fluitist Bruno Rombouts maakt hij meer dan honderdvijftig keer per jaar podia door heel Nederland heen onveilig, als het even kan vergezeld door een percussionist(varieert) en bassist Wouter Kronenberg. Een optreden van Van Piekeren is keer op keer een belevenis. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde humor worden afgewisseld met prachtige liedjes, met een glansrol voor de doorleefde stem en doordachte teksten van voorman Jan van Piekeren. Het vorige album De Wereld op z’n Kop is zeer goed ontvangen door zowel publiek als de vaderlandse pers. Volgens Frits Spits is er ruimte voor de prachtige teksten en het zeer gevarieerde repertoire, van chansons tot rock. Dit jaar komt het nieuwe album uit waarmee ze met het hele land gaan vieren, dat Van Piekeren na dertig jaar onderweg zijn, ze eindelijk op het punt van doorbreken staan. Al ruim 20 jaar werkt Jan samen met gitarist/componist Johan Fransen, waar hij ook een groot deel van het eigen

repertoire mee heeft geschreven en gearrangeerd. Sinds vier jaar is Bruno Rombouts, dwarsfluit/toetsen/accordeon, een meer dan vaste waarde. Voor een intieme setting is Jan als trio te boeken. Voor festivals en daar waar het budget het toelaat maken bassist Wouter Kronenberg en drummer Johan van Drunen het gezelschap compleet. De ervaring spat ervan af en zorgt ervoor dat het speelplezier vanaf het podium de zaal tot de nok vult.

,