JJ’s BLUES & ROOTS FESTIVAL

JJ's BLUES & ROOTS FESTIVAL

Datum: zaterdag 8 september 2018
Aanvang: 13:30 - 23:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: Vvk € 12.50 / Kassa € 15,-

Categorie:


INFORMATIE

”BLUES & ROOTS” festival bij JJ Music House.
Op zaterdag 8 september kunnen we de volgende bands verwelkomen:
– SWEET BOURBON
– THE JUKE JOINTS
– SUGAR QUEEN
– MY BRAINBOX ft. JAN AKKERMAN
– KAT RIGGINS + ERWIN JAVA BAND
– SARI SCHORR BAND (met Mat Beable, Bob Fritzema, Ash Wilson en Roy Martin)
– FOSSEN & STRUIJK BAND

Laat ook via het facebook evenement weten of je komt en blijf op de hoogte van alle ins en outs.

MY BRAINBOX ft. JAN AKKERMAN
Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld. Met My Brainbox doet Jan oude tijden herleven!  Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de 1ste LP van Brainbox uit 1969 met o.a.  Down Man , Dark Rose , Summertime , Sea Of Delight , Woman’s Gone  en Scarborough Fair. Het album is een mijlpaal in de Nederpop. 

MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink
Jan Akkerman heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld, zoals Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en plekken in Rusland, Syrië, Japan en Indonesië. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. Denk aan albums als ‘Tabernakel’ (1973), zijn beroemde gitaar-in-bed-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recenter werk als ‘CU’ (2003) en ‘Minor Details’ (2011). Als gevolg van zijn bijdrage aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de nederlandse popmuziek.

In datzelfde jaar startte de meester de samenwerking met  zanger  Bert Heerink  om het  Rock&Blues  repertoire van deze legendarische band nieuw leven in te blazen onder de naam :  MY  BRAINBOX . Bert Heerink  werd in de jaren 80 wereldberoemd met  VANDENBERG , had mid jaren 90 een uiterst succesvolle nederlandstalige periode en beschikt nog altijd over een uitstekende stem ; de perfecte ‘strot’  voor deze band . Op het podium weten de mannen zich gesteund door Jan’s voortreffelijke Band en wordt de  ‘ Progressive  Rock  ‘  van eind jaren 60 met veel overtuiging&dynamiek gespeeld.

Jan Akkerman (gitaar) – Phil Bee (zang) – Coen Molenaar (toetsen) – David de Marez Oijens (bas) – Marijn van den Berg (drums)
.

KAT RIGGINS & ERWIN JAVA BAND
Kat Riggins was tot 2015 nog volledig onbekend in Nederland.Doch daar kwam verandering in ná een tour in de Benelux, met o.a. optredens in de North Sea Jazz Club Amsterdam en een optreden in Boxmeer op ‘’Blues Alive”.

In 2017 was ze wederom in Nederland voor een aantal optredens, waaronder Grolloo, de thuishaven van Johan Derksen. Die zag haar en ter plekke werd besloten om haar toe te voegen aan de Theatertour ‘’Keeping The Blues Alive’’ !
Ook mocht ze tussendoor opdraven in het populaire tv-programma Voetbal Inside om één van haar favoriete nummer ten gehore te brengen (met de band van Danny Vera). Ze werkt momenteel hard aan een nieuw album, dat naar alle waarschijnlijkheid verkrijgbaar is in september! Site

Niet geheel toevallig maakt ook Erwin Java onderdeel uit van Derksen’s Theatertour.
Hij is al decennia lang actief als professioneel muzikant. Hij speelt in de bands White Honey (1978 – 1981), Herman Broods Wild Romance (1981 – 1982) en in Cuby & The Blizzards ( 1986 – 2011). Java is ook producent en studio- en sessiegitarist voor o.a. Bertus Borgers, Daniel Sahuleka, Kaz Lux en Tineke Schoenmaker. In 2012 richt Erwin Java King Of The World op. In 2013 verschijnt ‘Can’t Go Home’, het debuutalbum en daarna brengt de band jaarlijks een nieuw album uit. In 2017 slaat King Of The World een jaartje over met het uitbrengen van een nieuw album. Java besluit daarom een soloalbum op te nemen dat op 1 december jl. verscheen. Op dit album, ‘Keepin’ It Real’, staan tien klassieke blues- soul- en jazznummers. Songs die bij Java iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen.
Voor zijn optredens maakt hij gebruik van o.a. Ralph de Jong, Tineke Schoenmaker én Kat Riggins.
Met laatstgenoemde heeft hij een enorme click tijdens de theater-optredens van ‘’Keeping The Blues Alive’’.
Site
.

SWEET BOURBON
Sweet Bourbon is net zoals een goede bourbon een samenspel is van verschillende ingrediënten, die voor smaak en aroma zorgen, zo is Sweet Bourbon ook een samenspel; maar dan van gepassioneerde muzikanten, afkomstig uit diverse muzikale richtingen en met een gezamenlijke voorliefde voor ‘the roots’.

Sweet Bourbon werd nog niet zo lang geleden opgericht, in 2014. Deze band smaakt echter als een recept dat door jaren van rijping een uitgebalanceerde smaak heeft gekregen. Zoals Chris, René, Roeland, Willem, Ruben en hun Bourbonnettes zelf zeggen: “a new blues sound”.

Ontdek de unieke sound met invloeden uit de rock, funk, soul en pop. Ontdek de originele mix van eigen werk en ‘good ol’ classics’.
It’s as Sweet as Bourbon…….. En het smaakt naar meer.
Site
.

THE JUKE JOINTSkwadedamme2011 054  
De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for “Best Dutch Blues Band”zetten nu al inmiddels 35 (!) jaar de internationale podia in vuur en vlam en dat word in dit jubileumjaar luister bijgezet met een nieuwe live CD/DVD !

In 2017 verscheen het album “Crossroads un&plugged”, live opgenomen voor het gelijknamige programma van BRTO Radio in Bergen op Zoom met de Australische gitarist Lloyd Spiegelals “special guest”.

De in 2015 verschenen CD “Heart on Fire”, (opvolger van de “Going to Chicago” CD die in Chicago werd opgenomen met Ronnie Baker BrooksAna Popovic en Eddy “The Chief”Clearwater) werd door het Amerikaanse Blues Underground Network verkozen tot “Best European Bluesrock CD” !

The Juke Joints stonden op festivals en club podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Curacao, Oostenrijk , Roemenie, USA, en uiteraard op een zeer groot aantal festivals in Nederland en Belgie, o.a. North Sea Jazz, Moulin Blues Ospel, Blues Night Oosterpoort Groningen, Ribs & Blues Raalte, BRBF Peer Belgie, Bluesrock Tegelen, Trandal Blues Festival Noorwegen, Bospop Weert, Hell Blues Festival Noorwegen, en deelden de affiche met o.a. Kim Wilson, Buddy Guy, Alvin Lee, Van Morrisson, The Paladins, Roomful of Blues, Walter Trout, BB King, Rod Piazza & the Mighty Flyers, The Nighthawks, George Thorogood, Bernard Allisson, Ten Years After, Jan Akkerman, Eddy Clearwater, Johnny Winter, Joe Bonamassa…………
Site
.

SUGAR QUEEN
De veelzijdige Amerikaanse vocalist Sugar Queen. Sugar Queen, de artiestennaam van Michele, groeide op met een sterke evangelie- en bluesachtergrond en begon haar muzikale reis in de kerk. Reizend naar verschillende delen van de Verenigde Staten, werd Michele uitgekozen om op te treden in een historisch “Mandela Released” -evenement. Op haar veelzijdige playlist staan o.a. het optreden tijdens het Miri Jazz / Blues-festival met de Universal Blues-band in Singapore en gastoptredens met Chico Banks, blues-gitarist in Chicago-stijl, Yiang Yi Sock, internationale pianist, Peking-gebaseerde bluesrock-artiest, Wang Wei en artistieke rockband Zen.

Sugar Queen en the Straight Blues Band zijn een verzameling Amerikaanse / Belgische / Nederlandse artiesten. Sugar Queen voert muziek uit die een breed scala aan emoties en bluesstijlen raakt. Rechte blues. De band performt een reis met songs die gaan over onrechtvaardigheid, verloren liefdes tot aan een dansviering van plezier en succes. Rechte blues. Sugar Queen nodigt je uit om mee te gaan!
Site
.

 

SARI SCHORR BAND
(met Mat Beable, Bob Fritzema, Ash Wilson en Roy Martin).
Sari Schorr (US) is dé aanstormende vrouwelijke bluesrock grootheid. Met nominaties voor beste zangeres en beste album is ze een stevige nieuwkomer. Haar debuutalbum A Force Of Nature werd geproduceerd door de legendarische Mike Vernon (Fleetwood Mac, John Mayall, David Bowie). Tijdens de Europatour wordt Sari ondersteund door haar gevierde band The Engine Room. De internationale bluesmedia zijn vol lof. (Blues in BritainBluesnewsClassic Rock Magazine) The Engine Room-gitarist Innes Sibun, Oli Brown (RavenEye) en toetsenist John Baggott (Massive Attack, Portishead) speelden mee op de plaat die nummer 1 werd in de UK.
Site
.
.
.
— AFTER PARTY —

FOSSEN & STRUIJK BAND
Dè, en volgens kenners ‘enige echte’, Real Deal Chicago Blues Band van Nederland e.o. Robbert Fossen en Peter Struijk hebben individueel èn samen diverse Amerikaanse bluesmuzikanten begeleid, waaronder John Primer en Tail Dragger.
De Fossen & Struik Band is een viermans band die de hoogtijdagen van de Chicago Blues uit de jaren 60, 70 en 80 laten herleven. Bijvoorbeeld Muddy Waters, Magic Slim en anderen zijn stijlvoorbeelden. De ritmesectie van Jan Markus en Eduard Nijenhuis, die ook onder de naam The Dynaflow freelance andere muzikanten begeleiden, vormen het ritmische fundament onder de Fossen & Struijk Band. Robbert en Peter zijn de winnaars van de Dutch Blues Foundation 2012 en behaalden vervolgens bij de International Blues Challenge in Memphis als eerste Nederlandse blues-act ooit de finale. Daarnaast is Robbert winnaar van de The Dutch Blues Award 2014 (categorie vocalisten). 
De band won de blues award als beste bluesband van Nederland!
.
.
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:
.
.