JJ’S BLUES NIGHT

JJ'S BLUES NIGHT

JJ'S BLUES NIGHT

Datum: zaterdag 14 september 2024
Aanvang: 19:00 - 23:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: vvk € 20,- kassa € 22,-

Categorie:


INFORMATIE

JJ Music House presents JJ’s BLUESNIGHT, een uniek event met 3 inspirerende bluesbands waarbij
het aangrenzende tuinterras tot leven komt met de krachtige klanken van de bluesmuziek.

BESTEL HIER JE TICKET

HARLEM LAKE

Dé nieuwe bluesrock sensatie van Nederland en winnaar van Europese Blues Challenge 2023! De band beweegt zich soepel tussen blues, rock, funk, americana en soul, zonder onsamenhangend te worden. Integendeel, hun sound is herkenbaar in de stem van Timmer, in het smerende orgelgeluid en meeslepende gitaarspel. Alles ademt vrijheid en passie, en mede daardoor neemt Harlem Lake je weer even mee naar de jaren 70.

Waar de veelzijdige songwriting van de band al hoorbaar was op hun debuutalbum uit 2021‘A Fool’s Paradise Vol.1′, komt hun talent pas écht tot zijn recht op hun laatste livealbum uit 2023 ‘Volition Live’. Bluesmagazine schreef over de plaat: ”Mij valt meteen het sterke wapen van Harlem Lake op: Janne Timmer. Zonder de andere bandleden te kort te willen doen is zij de blikvanger. Een hoogtepunt hier is “Guide Me Home”, werkelijk schitterend zoals ze haar stem beweegt op dit ingetogen nummer.”

.
.

 

 

LUTHER’s

Een jonge Roots band uit Leiden met een frisse benadering van Blues en Soul. Ze spelen authentieke Chicago Soul en Delta Blues, denk aan Muddy Waters, Buddy Guy, Eric Clapton en daarop geïnspireerd eigen werk en uitstapjes naar Surf & Reggae en Roots & Roll.

Gitarist/vocalist en naamgever van de band is Lothar Wijnvoord. Hij kreeg de blues met de paplepel ingegeven door zijn vader, die hem jonge leeftijd liet meespelen met platen en dvd’s. Grote invloeden zijn o.m. Eelco Gelling, Led Zeppelin, Eric Clapton maar ook J.J. Cale

GROOVETAKERS

Een graag geziene band op de vele Nederlandse podia Met hun weergaloze mix van van jump- en texasblues, footstomping rhythm & blues en hipshaking en rock ‘n roll waarbij zelfs een uitstapje naar de bayou niet wordt geschuwd. Bassist Ed Bothoff en drummer Stefan Erents vormen de ritmesectie die staat als een huis. Met de doorleefde stem van Menko Paul en het spectaculaire gitaarwerk van Ber van Zanen staat de band garant voor een onvergetelijke bluesexperience. Met hun baggervette shuffles, jumpblues- en secondline grooves maken ze van elk optreden een bluesfeest waarbij stil staan onmogelijk is!