JJ’s BLUES CLUB PRESENTS: THE LONGFIELD BLUESBAND & BLUES APPEAL

JJ's BLUES CLUB PRESENTS: THE LONGFIELD BLUESBAND & BLUES APPEAL

JJ's BLUES CLUB PRESENTS: THE LONGFIELD BLUESBAND & BLUES APPEAL

Datum: zaterdag 31 augustus 2024
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 10,-

Categorie:


INFORMATIE

De JJ’s Blues Club is een nieuw initiatief waarbij door het jaar heen diverse bluesstijlen aan bod komen. De reeks avonden worden gevuld met interessante optredens in een gezellige “bluesy” sfeer! Op 14 september staat de eerste JJ’s Blues Club XL op het programma, een mooi buitenevenement.

 

BESTEL HIER JE TICKET

 

The Longfield Bluesband

Op geheel eigen wijze, brengt De Longfield Bluesband hun blues ten gehore. Geïnspireerd op o.a. ZZ Top, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughn zoeken ze hun eigen compositiespel op, waarbij de feel van de songs nooit uit het oog (oor) verloren gaat. De set met een mix van up-tempo en meer kalmte door viermansformatie Arnoud Baatsen (gitaar), Theo Prins (drums), Peter de Wijer (zang) en Nils Verwer (bas) is het waard om naar te luisteren en je door te laten raken!

 

 

Blues Appeal is eind 2021 gestart met 5 zeer ervaren musici die elkaar vonden in de doelstelling om een zeer gevarieerd en zeker niet alledaags blues repertoire van hoge kwaliteit op te bouwen. Met hun authentieke blues, soms wat meer jazzy blues maar ook hedendaagse blues blijven ze muzikaal altijd dicht bij het origineel, maar door de karakteristieke stem ‘met een randje’ van de, uit Amerika afkomstige zangeres Diana, krijgen de songs wel een geheel eigen karakter.

In 2023 is er een wisseling geweest en heeft de band een doorstart gemaakt met drummer Dick Sol, die nu samen met bassist Frans de ritmesectie van de band vormt. Gitarist Wim en toetsenist Wim ( ja 2x Wim) spelen de mooie melodielijnen van de prachtige nummers die zij ten gehore brengen. In oktober 2023  is de band gegroeid naar 6 personen door aansluiting van saxofoniste Dani, die mooie tapijtjes onder de zanglijnen van Diana legt en de & lady blues & feel van de band versterkt.

Met nummers zoals Bad case of loving you (versie Koko Taylor), Close to my fire (Beth Hart/Joe Bonamassa), Damn your eyes (Luce Dufault), Ghetto woman (BB King / versie Marva Wright) Still got the blues (Gary Moore) en  Summertime (Joanne Shaw Taylor ), krijg je een idee van het repertoire. Kortom  ‘appealing lady blues,  with a feel and a bite’

De bandleden Zang: Diana Hanss Bas & Backing vocals: Frans Beekenkamp Drums: Dick Sol Gitaar: Wim van den Oever Toetsen: Wim Jansen Saxofoon & Backing vocals: Daniella Mambré