JJ’s BLUES CLUB PRESENTS: ROBBERT DUIJF

JJ's BLUES CLUB PRESENTS: ROBBERT DUIJF

JJ's BLUES CLUB PRESENTS: ROBBERT DUIJF

Datum: vrijdag 25 oktober 2024
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 7.50

Categorie:


INFORMATIE

JJ’s Blues Club 2024

JJ Music House is een bekend muziekpodium in Zoetermeer en omstreken. Onder de noemer JJ’s Blues Club worden een reeks van JJ’s Blues Club avonden in 2024 georganiseerd. In deze club worden verschillende bluesstijlen ten gehoren gebracht in een fantastische sfeer en altijd met goed geluid en licht, zoals wij al jaren gewend zijn. Het betreft bekende en ook minder bekende bands/muzikanten. De bluesavonden / bands kunnen deels worden gesponsord door organisaties die een werkelijke mix willen maken tussen zakelijk en muzikaal interesse (Vraag naar ons sponsorprogramma en kijk welke mogelijkheden JJ’s Blues Club allemaal kan bieden).

Eén of twee keer per jaar organiseren wij ook een JJ’s Blues Club XL, buiten evenement. De eerste in 2024 zal zijn op 14 september a.s.

 

 

Robbert Hij brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie. Zijn stem is rouw en vol overgave. Door vanuit zijn hart te zingen en te spelen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek. In zijn shows als soloartiest, duo of met zijn band, vertelt hij verhalen met een boodschap. Samen zingen, lachen, klappen en ook een traan wegvegen, muziek die verbindt en je goed laat voelen. Juist in deze tijd is dit enorm belangrijk!

Gospel-Blues Je herkent hem en zijn muziek in dit verhaal: “De term gospelmuziek ontstond waarschijnlijk in de jaren 20. Op de katoenvelden was het voor de slaven niet toegestaan om met elkaar te praten, zingen mochten ze echter wel. Zo ontstonden liederen van hoop en bemoediging, ze werden verrijkt met ritmische invloeden uit de blues. Gospelmuziek wordt gekarakteriseerd door geïmproviseerde, verhalende passages en extravagante expressiviteit. De overdracht van gevoelens, de eigenheid van de zanger, zijn durf om zich bloot te geven dankzij de herkenning en ondersteuning van de toehoorders, dat is wat gospel-blues in zijn puurste vorm inhoudt. Dat is ook wat gospel-blues onderscheidt van andere muziekgenres, het roept een gemeenschapsgevoel op en zorgt voor verbinding.”

Nieuwste release Met “Love To See You Cry” zet de band dan ook een passievol out of the box blues nummer neer. Een nummer over onvoorwaardelijke liefde. De boodschap is dan ook: “We zijn te kort hier op deze aarde, voor ruzie, afgunst, jaloezie of ego’s!” Releases: • 2023 Love To See You Cry (Digital release single) • 2023 Change Myself (Vinyl) Jazzism: “Dat je met alle plezier de LP weer omdraait.” • 2022 Trouble Will Soon Be Over (single) • 2021 Dangerous Mood (Vinyl) Blues Town Music “Een voortreffelijk album.” • 2020 Fools Parade (single) • 2019 Going Home (Live) Barnowlblues “Puur, zonder opsmuk, echte blues. Klasse.” Invloeden en inspiratie Zijn muziek is een mix van Gospel en Delta Blues met een snufje Brits- Amerikaanse folk geïnspireerd door Charley Patton, Skip James, Willie Dixon, Blind Willy Johnson, Dave Van Ronk, John Lee Hooker en Michael de Jong.

 Winnaar Dutch Blues Challenge 2019 categorie solo/duo.  Semifinalist International Blues Challenge 2020  Winnaar Dutch Blues Challenge 2023 categorie Band.  Deelname European Blues Challenge 2024 Braga Portugal

“Muziek vanuit het hart als heler en verbinder”

 

BESTEL HIER JE TICKET

,