JJAZZ

JJAZZ

Datum: zondag 6 november 2016
Aanvang: 15:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Wij zijn blij dat de Jazzschool Den Haag aanstaande zondag voor de eerste keer een optreden verzorgt bij JJ Music House. De Jazzschool biedt voor amateurs en semiprofessionals cursussen in allerlei jazzstijlen. De docenten zijn professionele jazz musici die naast de cursussen veelal ook zelf spelen in bekende jazzensembles.

De verschillende combo’s van de jazzschool zijn eveneens vaak te horen op de verschillende festivals, zoals Jazz in de gracht en het Cutting Edge Jazzfestival(12 november a.s.). Zelfs op het bekende Nothsea Jazz hebben leerlingen van de jazzschool enkele keren hun muzikale prestaties laten horen.

Aanstaande zondag verzorgt een combo, samen met zangeres Renee Tillemans hun eigen arrangementen van bekende jazzstandards onder leiding van Uli Glaszmann. Daarnaast speelt het combo van Alex Milo een serie Bebop en Modern jazz nummers.

Het is niet ongebruikelijk dat jazz ensembles een concert afsluiten met een jam sessie waarbij ook musici ‘van buiten’ het musiceren met anderen kunnen ervaren.

We hopen dat dit eerste optreden in de smaak valt bij het Zoetermeers publiek en dat het volgend jaar een vervolg kan krijgen.

.

 

Alex MiloALEX MILO
werd op 18 oktober 1961 geboren in Novi Sad (Joegoslavië). Hij studeerde eerst muziektheorie en compositie in Novi Sad. In dezelfde tijd speelde hij met diverse top40-artiesten en Rock Bands uit het voormalig Joegoslavie. Ook was hij co- leider van een Jazz Rock Septet.

Alex verhuisde in 1982 naar Nederland en studeerde tot 1988 aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag Hij speelde voor alle toonaangevende Nederlandse radio en TV zenders. Hij nam LP’s en CD’s op met Doug Sides, Peter King, Benny Bailey, the Don Bennet Quartet, the Big Band of the Royal Conservatory, the Down Town Jazz Band, the New Orleans Syncopators, Domagoj Ralasic, Sander Tournier Trio and Masters of Swing.

Hij begeleide Barry Harris, John Scofield, Frank Morgan, Michael Brecker, Melba Joyce and Steve Gut tijdens tours en workshops en speelde tevens met vele musici uit het circuit zoals Peter Guidi, Rachel Gould, Frans Elsen, Pierro Tonolo, Oscar Zenari, Andrea Papini, Beryl Bryden, Denise Jannah, Jarmo Hoogendijk, Rob Agerbeek, John Engels, Boris van der Lek, Huub Jansen, Peter Beets, Max Bolleman, Michael Varenkamp, Joke Bruijs, Hans Mantel, Mike Goetz, Bert de Kort, Hans Dulfer, en vele andere. Alex tourde door heel europa, Monte Negro, Rusland en Amerika (New York).

Alex is in 1988 aan de stedelijke muziekschool van den Haag begonnen als docent contrabas en basgitaar. Na de overgang van Stedelijke muziekschool naar het Koorenhuis heeft Alex uiteindelijk ook de Be Bop combo’s en Modern Jazz Combo’s onder zijn hoede genomen.

.

ULI GLASSMANNUli-Glassmann
Uli studeerde van 1993 tot 1996 aan de Musikhochschule Heidelberg-Mannheim met hoofdvak klassiek contrabas en bijvak piano.

In 1996 verhuist hij naar den Haag en begint zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium met hoofdvak Hoewel de jazz zijn voorliefde heeft is, Uli ook te vinden in klassieke ensembles en popgroepen. Hij speelt daarnaast ook wereldmuziek en hedendaagse muziek. Als optredend musicus heeft Uli tot in de verste uithoeken van het Europese continent gespeeld. Uli is docent contrabas, muziektheorie en ensembleleiding. Hij gaf vele masterclasses en workshops. Van 2001 tot 2008 was hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium.

Hedenmiddag speelt Uli met de volgende artiesten:
Renee Tillemans: zang
Rinus Peltenburg: alt sax
Frans Meijer: gitaar
Jacco Kokkedee: piano
Rene de Haas: drums
Uli Glassmann: bas

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.