JIMI HENDRIX IS ALIVE

JIMI HENDRIX IS ALIVE

Datum: vrijdag 25 januari 2019
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 7.50

Categorie:


INFORMATIE

JIMI HENDRIX IS ALIVE by Electric Gypsies

“Hoe breng je een ode aan één van de grootste gitaarhelden die geleefd hebben?” Dit is jarenlang de vraag geweest van Armand Gabeler. Het idee is er altijd geweest om een band op te richten en de muziek te eren van de gitarist waar hij fan van is. In 2006 leerde hij Erwin Pronk kennen, het gevoel tussen de twee was goed vanaf de eerste ontmoeting. Er gaan een aantal jaar voorbij waar in de twee een broederschap ontwikkelen en een muzikaal woordenboek op bouwen.
Echter is er nog steeds geen geschikte bassist om het avontuur aan te gaan voor een ‘tribute’ aan Jimi Hendrix. Daar komt in het voorjaar van 2013 verandering in, als Armand tijdens een sessie Michael Broekhuizen tegen komt. Ook al wordt Michael voor de betreffende sessie niet gekozen als bassist, is het voor Armand duidelijk dat de muzikale klik onmiskenbaar is. De groep wordt officieel opgericht in 2013. Het trio zal voortaan bestaan als ‘Electric Gypsies’ Het eerste optreden wordt al snel geboekt waarna er velen volgen. Ze spelen op festivals als Brielle Blues, Oerol, Welons-festival, Dijkrock het Nijmeegse Tribute-Oost Festival en vele andere. Daarnaast zijn er nog vele shows en tours van Eindhoven, Tilburg en Helmond tot aan Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam waarbij de Electric Gypsies het podium bestormen met hun energieke shows.

“Met Electric Gypsies willen we geen imitatie van Jimi Hendrix neer zetten, er is maar één Jimi Hendrix. Met Electric Gypsies, willen we de muziek eren die Jimi gemaakt heeft. Ondanks dat wij als groep Jimi ook nooit live hebben kunnen aanschouwen, proberen we de sfeer te pakken die hij live neerzette.

We gaan er voor om met een show, de mensen te bereiken die ook de liefde voor de muziek van Jimi voelen. We hopen zijn muziek op deze manier levend te houden zodat ook de volgende generaties zijn muziek zullen herinneren” Electric Gypsies nodigen iedereen uit om een liveshow te komen aanschouwen.

“LET’S SHARE THE EXPERIENCE”