HOOCHIE MAMA & BLUES WILLIS

HOOCHIE MAMA & BLUES WILLIS

Datum: vrijdag 10 februari 2017
Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

BLUES WILLIS
Alleen een akoestische gitaar en een stem dat is Blues Willis.

Het Blues duo ‘Blues Willis’ bestaat uit Freek Carels en Peter van den Heuvel. Samen maken zij Rauwe, Mooie en Gevoelige blues.
Luisterend naar deze bluesnummers waan je je in de tijd van de harde werkers op de katoenvelden,
een regenachtige dag op het station, verdriet om een verloren liefde…
Kortom, muziek die je raakt en je niet snel zult vergeten.

 

HOOCKIE MAMA
Powerblues gebaseerd op meer dan 25 jaar live ervaring en geïnspireerd door muziek van legendes als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters en John Lee Hooker.

Leden: Theo Duurland: Bas en leadzang Pim Dollé: Gitaar Pascal Numan: Drums en achtergrond zang Ron Dollé: Mond harmonica

Hoochie Mama is opgericht in 1990 als Zaffy and the Boomers. De muziek was met name beïnvloed door de Grunge en Rock muziek die in die tijd erg populair was. Toen 2 leden de band in 1996 verlieten is de rest verder gegaan als een trio onder de naam Noisebox, waarbij het reportoire compleet werd vernieuwd.

Ron Dollé, sinds het begin de toegewijde geluids technicus, betrad voor het eerst het podium in 1999 met de mond Harmonica. Dit werd door de fans zeer goed ontvangen. Als gevolg ging de band meer blues nummers aan het repertoire toevoegen en besloten ze dat de naam Hoochie Mama beter paste bij deze nieuw ingeslagen weg. Deze is afgeleid van Muddy Waters’ Hoochie Coochie Man en de jaren 50 pinups die ook in diverse logos van de band zijn verwerkt.

Hoochie Mama heeft meedere voorprogramma’s verzorgd waaronder die voor Jan Akkerman en blues diva Ana Popvic. Daarnaast heeft de band een lovende recensie ontvangen van Blues Magazine, waarvoor de link is terug te vinden op de “about us” pagina van de website.

In maart 2015, vierde Hoochie Mama haar 25 jarig jubileum met een release party voor hun laatste CD “twenty five”. Deze CD is opgenomen in hun eigen studio en kan in zijn geheel worden beluisterd op www.hoochiemama.nl. Naast eigen materiaal speelt Hoochie Mama diverse covers van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Spencer Davis Group, John Lee Hooker, Muddy Waters en vele anderen.

[youtube height=”500″ width=”500″]PLACE_LINK_HERE[/youtube]

 

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.