FROZEN STEAM

FROZEN STEAM

FROZEN STEAM

Datum: zaterdag 12 november 2022
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 7.50

Categorie:


INFORMATIE

De Haarlemse band Frozen Steam neemt je mee naar de seventies, eighties en nineties met duidelijke invloeden van o.a. Deep Purple, Aerosmith, Nirvana en Lenny Kravitz. De stuwende rocknummers van Frozen Steam worden gedragen door virtuoos gitaarwerk, meedogenloze riffs en een strakke ritmesectie. Elk optreden is een groot feest voor de gitaarliefhebber.

.

Voorheen speelden ze in topbands als Gotcha! en de Jeroen van Koningsbrugge-band. Nu spelen ze, aangevuld met jong talent, hun favoriete rocksongs aller tijden – met hier en daar een verrassend muzikaal uitstapje. Stuwend, strak en met een grijns van oor tot oor.

Likkebaardend bogen zanger Wouter Helmink, gitarist Ivar Leliveld, drummer Jeroen Nieuwenhuizen en bassist Boudewijn Geels zich in het voorjaar van 2019 over de menukaart van vijftig jaar rock. ‘We moeten de band worden voor wie we zelf echt álles wat we die avond óók hadden kunnen doen zouden afzeggen,’ zeiden ze tegen elkaar.

Kortom: de lat lag hoog. Nu zijn ze die band geworden, mede dankzij aanwinst Andy Bouderij. Andy is vergroeid met zijn Gibson Les Paul en vers afgestudeerd aan het conservatorium in Haarlem. Als je het geluid van een hyper-energieke gitaarband af en toe ook nog kunt larderen met een virtuoze toetsenpartij – een bonuskwaliteit van vocalist Wouter – dan héb je wat.

.

Bestel HIER je ticket.