FACETS & FRIENDS FESTIVAL

FACETS & FRIENDS FESTIVAL

Datum: zondag 14 april 2019
Aanvang: 13:30 - 18:15 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 2.50

Categorie:


INFORMATIE

Facets & Friends Festival is een initiatief van de coverband ‘Facets’ (waarvan je de naam uitspreekt als ‘Fessets’). De leden van deze band barsten van de energie en spelen niet alleen in de Facets maar daarnaast ook nog eens in verschillende andere bands. Het idee ontstond om al deze bands bij elkaar te brengen en gezamenlijk een festival te organiseren en er zo een leuke namiddag van te maken. Het geheel wordt afgesloten met een ‘grand finale’ waarin in bijzondere samenstelling nummers worden gespeeld. Zo ontstaat zeg maar het ‘vrienden-van-Amstel-gevoel’ maar dán zonder Guus Meeuwis, Jan Smit enzo. Onderstaande bands (in willekeurige volgorde) staan wél op het podium:

13.30 – 13.45 uur opening door Facets
14.00 – 14.45 uur Hope Harry
15.00 – 15.45 uur Bad Beat
16.00 – 16.45 uur Het Dok
17.00 – 17.45 uur Facets
17.45 – 18.15 uur Finale Facets & Friends
.

Het Dok
Een zevenmansband uit Delft die garant staat voor een avondje stevige neder-rock, waarbij nummers van vooral De Dijk maar ook andere Nederlandse bands langskomen.  Het ene moment is het feest en wordt er gedanst, het volgende moment de speelt de band de treurigste blues, waarbij de zin van alles tegen het licht gehouden wordt.

Hope Harry!
Speelt pop / rock covers uit heden en verleden. De bandleden maken al jaren muziek met elkaar, maar hebben besloten om per 2014 ‘uit de kast te komen’ door het collectief een naam te geven. Hope Harry! heeft bescheiden ambities; het is vooral leuk om wekelijks samen te komen en muziek te maken als vrijetijdsbesteding. Maar desalniettemin vindt de band het óók heel leuk om zo nu en dan voor publiek te spelen. De naam van de band is bedoeld met een knipoog en doet de band eigenlijk tekort. De muziek is dan ook véél meer dan een hoop herrie.

Bad Beat;
Deze band, afkomstig uit Zoetermeer bestaat uit vier mannen die worden aangevoerd door frontvrouw Chonda. De band speelt stevige popmuziek, variërend van Jimmy Hendrix tot Muse. Voor liefhebbers van stevig gitaarwerk een waar genoegen.

The Generations featuring Chris
Bestaat uit vijf moeders en dochters die elkaar oorspronkelijk kennen van zangles. Er ontstond een vriendschap die leidde tot de jaarlijkse traditie van het opnemen van een zelfgeschreven kerstliedje met bijbehorende videoclip. De dames werden afgelopen jaar ontdekt door de media en waren te zien bij Koffietijd, Omroep Max en AD.nl. Tussen de optredens van de bands door, zullen de dames de pauzes opleuken. Daarmee bewijzen ze dat ze nóg meer in hun mars hebben dan kerstliedjes. Tijdens een van die momenten zingt Bowien solo, begeleid door Facets’ Chris op gitaar.

Facets;
Deze coverband werd opgericht als schoolband van de Rokkeveense basisschool de Edelsteen, ooit bedoeld voor een éénmalig optreden. Inmiddels is deze zeskoppige band flink veranderd van samenstelling en al bijna 25 jaar actief op de podia in Zoetermeer en wijde omgeving. Het repertoire dekt vele ‘facetten’ van de popmuziek af; van Ramses Shaffy via Roxy Music tot Avici.  Daarmee weet de band een lekker feestje te bouwen.