DILANA

DILANA

Datum: vrijdag 16 februari 2018
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 13,00

Categorie:


INFORMATIE

De meeste mensen kennen Dilana nu van de Voice of Holland, maar oudere fans kennen haar al van Caz in de jaren 90, Dilana smith band en het Amerikaanse televisieprogramma Rock Star Supernova met Tommy Lee (Motley Crew), Dave Navarro (Janes addiction), Gilby Clark (Guns n Roses) en Jason Newsted (Metallica). Dilana maakte een verpletterende indruk en was de ultieme publiekslieveling. Met haar tweede plaats vestigde zij haar naam in de Amerikaanse Rock Scene.

Ze deed het voorprogramma voor Aerosmith, Motorhead, Velvet Revolver, Joe Cocker en Golden Earring, Buckcherry, Fuel, Puddle of Mudd and Saliva, en ook voor popartiesten zoals The Bangles en blues artiest Beth Hart. Haar tomeloze energie en sterke persoonlijkheid zorgden ervoor dat zij twee tours lang de frontvrouw was voor LA Guns.

Daarvoor scoorde Dilana met haar band Wozani een nummer 1 hit in Zuid Afrika en diverse andere hits in Nederland van haar album “Wonderfool”.

Dilana heeft in 2009 en 2010 voor de troepen in Afghanistan opgetreden.
Ze maakte ook deel uit van de Go Army Concert Series tour in Augustus 2011, waarbij ze het podium deelde met Lynyrd Skynyrd, Kansas en the Doobie Brothers. Ook gaf ze in 2015 een wereldshow op het hoofdpodium tijdens de NAMM conferentie in Anaheim, Californië. Deze conferentie staat te boek als een van ’s werelds grootste evenementen binnen de muziekindustrie.

Recentelijk won Dilana de “Rock Against Trafficking” wedstrijd waarbij haar vertolking van Sting’s ‘Set Them Free’ op een verzamel CD komt te staan samen met de muziek van rock-n-roll legenden zoals Stevie Wonder, Slash, Heart, Journey en Carlos Santana.

Met 5 studio albums op zak en heel wat singles o.a. is Dilana na jaren te zijn weg geweest weer terug in Nederland.

.

Wat zegt de media:

Fullmetalrock.com
“ze beschikt over een uitstraling die tegelijkertijd natuurlijk, sensueel, betoverend en verleidelijk is. Laten we het onder ogen zien: ze heeft HET!”

Antimusic.com
“Deze in Zuid-Afrika geboren zangeres heeft een stem als een cirkelzaag die door metaal heen snijdt. Ze is een uitstekende live performer die bewust omgaat met de dynamiek van haar muziek. Ze deed een hypnotiserende versie van Johnny Cash’s “Ring of Fire.

[youtube height=”450″ width=”450″]PLACE_LINK_HERE[/youtube]