DELTA COUSINS & BLUES BV

DELTA COUSINS & BLUES BV

Datum: vrijdag 13 oktober 2017
Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Delta Cousins
Het blues duo Delta Cousins bestaat uit twee blues muzikanten die ieder hun sporen binnen de blues scene wel hebben verdiend, de afgelopen 15 tot 20 jaar. Rens Hoogstraten (gitaar, zang en voetdrums) en Ton Kouwets (Blues harp, gitaar en zang) spelen al jaren lang samen en richten zich voornamelijk op directe, eerlijke pre-war blues met een knipoog! “Blues zonder poespas” noemen zij het zelf. Zeer regelmatig, ook op 13 oktober a.s., wordt Mathijs van der Brugge toegevoegd aan het duo. De aanwezigheid van deze fantastische trompettist trekt de vaak wat ruwe blues meer naar de jazzy kant toe. Dit geeft ook weer de mogelijkheid om nummers te gaan spelen met een knipoog naar de oude blues. Na de Delta Cousins speelt de in de regio bekende band Blues BV.
.

Blues BV
Een band die de blues op geheel eigen wijze benadert. De ritmesectie met Dries de Regt op drums en Peter Wassenaar op bas laat je horen hoe creatief en inventief een fundering van een bluesband kan zijn. Ton van Hooft speelt de mondharp als geen ander en toetsenist Roy Romijn vult dit aan met swingend pianospel, waarbij niemand stil kan blijven staan. De gitaarsolo’s van John Baltus zijn meeslepend en raken nogal eens de gevoelige snaar. Ewald Sittrop is de zanger en daarmee ook de frontman van de band. Met zijn rauwe stemgeluid en zijn geheel eigen benadering van de blues weet hij het publiek te vangen.

Leuke bijkomstigheid is dat Rens Hoogstraten de oprichter is geweest van de Blues BV en dat zowel Ton als Mathijs zeer lange tijd hebben gespeeld in Blues BV. Dit alles is een garantie voor een fantastische avond blues in JJ Music House met allemaal muzikale vrienden.

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.