DAVE WARMERDAM BAND

DAVE WARMERDAM BAND

Datum: vrijdag 8 februari 2019
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 8,- vvk / € 10,- kassa

Categorie:


INFORMATIE

DAVE WARMERDAM BAND
De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn! Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.
.

De band bestaat uit:
Janne Timmer: vocals
Een veelzijdige dame met de nodige podiumervaring. Haar stem wordt wel vergeleken met Janis Joplin. Ze schrijft prachtige nummers waarvan er inmiddels enkele op de setlist van de band staan.

Dave Warmerdam: keys & vocals
De destijds 16-jarige Dave won in 2016 de Dutch Blues Challenge samen met blueszanger Robbert Fossen, en op de daaropvolgende International Blues Challenge in Memphis kwamen ze tot de halve finale. Zijn favoriete muzikanten zijn o.a. Otis Spann en Pinetop Perkins uit de blueshoek, en op het gebied van jazz wordt hij vooral geïnspireerd door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry.

Sonny Ray: guitar
Hij kwam in 2013 tot de halve finale in de SENA Guitar Talant awards en deed mee aan lokale producties als Jesus Christ Superstar. In 2017 speelde hij samen met MC Miss Bunty de Prince-tribute in Paradiso Amsterdam. Verder werd hij afgelopen jaar door acteur Joris Lutz uitgenodigd om met Jan Akkerman (Focus, Brainbox) te spelen.

Lars Hoogland: bass
Virutoos bluesbassist maar sinds hij ook de contrabas heeft ontdekt heeft hij zich steeds meer gefocust op het spelen (en schrijven) van moderne jazz . Levert zijn medemuzikanten een sterke basis maar schroomt zeker niet om ook een solo te pakken.

Rick van de Voort: drums
De groovende fundering van de band, samen met bassist Lars. Zijn interesse, naast de blues, is breed: Phil Collins noemt hij toch wel als 1 van zijn grootste inspiratiebronnen, en voor de blues zeker ook Steve Jordan. Eind december 2017 bracht de band in de oude (6-mans)formatie een eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues”
Voor 2019 staat de release van een live album op de planning!