CARIBBEAN REGGAE FESTIVAL

CARIBBEAN REGGAE FESTIVAL

Datum: zaterdag 11 augustus 2018
Aanvang: 14:00 - 23:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: v.v.k. €10,-

Categorie:


INFORMATIE

Op 11 augustus organiseert 4MTV in samenwerking met JJ Music House en partners de 1e editie van de Caribbean Reggae Festival. Deze editie staat in het teken van heerlijke zomerse Caribische muziek met een mix van relaxte reggae muziek. Met tal van diverse bands, dj’s en muzikanten. Niet te vergeten mega ster “THE SOCA BOY” bekend van het nummer “Follow The Leader” komt een spetterende optreden geven.

Bestel snel je tickets online want er zijn maar een geringe aantal tickets beschikbaar.

.

          

Van B Soca – The Soca-Boy laat weer van zich horen met een vernieuwde versie van de in 1996 uitgebrachte single “Lik maar aan mijn Lollie“, nu met de nieuwe titel “The Lolly Song“.
De flamboyante MC, die wereldfaam behaalde met het nummer “Follow the Leader“, bracht destijds het nummer uit onder 10-Dance. Het werd een kroegenhit en vandaag de dag zingen we het nog steeds mee. Op de dag van vandaag treed The Soca Boy nog steeds veelvuldig op in het buitenland. Met zijn nieuwe single is hij terug van weggeweest en is hij klaar om weer veelvuldig optredens te verzorgen in Nederland.

.
.
Haldy  Fotty Crew
voorheen bekend als de Original Lions of Zion is een reggae-dancehall groep gevormd door twee muzikanten van West-Afrikaanse origine: Jah Fullah & Fula Warrior. Haldy Fotty Crew voelt zich vertrouwd met het maken van zowel reggae en dancehall muziek op een hoog niveau. Deze twee artiesten hebben onder andere tal van samenwerkingen met artiesten als Crucial Warrior sound, Appache Sound, Sound Keytown, Goldy Locks, Nuff Vibes Band, Baara -k, AfroJet Swag, K Sanke. Haldy Fotty Crew is momenteel getekend bij Bomba Entertainment.

.
.

Heru Ankh Ra Asamadi Breeveld
(Sam) geboren L. E. Breeveld
groeide op in Suriname als traditioneel Kawina  muzikant. Zijn ouders kwamen naar Nederland in de 70er jaren En hij kwam in contact met de Rastafari beweging, en Heru Asamadi  werd mede oprichter en zanger van de eerste reggae band in Nederland genaamd: Communication. Zijn artiesten naam werd toen Jah Zebullon en Jah Sam. Heru Asamadi was altijd een singer song writer en doet zijn ding nog steeds. Heru en de andere zangers en muzikanten van de reggae band Communication, zijn de wortels van de Nederlandse reggae, levende bronnen van inspiratie en levensvreugde. met zijn muziek belichaamd Heru de lente van de Nederlandse reggae.

.
.

Star David
Geboren in 1957, Paramaribo, Suriname, Zuid-Amerika. Hij kwam in 1971 naar Europa. Hij werd beïnvloed door de grote Reggae-muzikanten, onder wie natuurlijk Rastafarian Bob Marley. In 1978 verbleef hij in Jamaica waar hij de echte traktatie van de meester zelf had. Daar kreeg hij de naam Star David. Hij keerde terug naar Nederland, waar hij een van de belangrijkste oprichters van de eerste Reggae-band in Nederland was, The Communications. Ze waren het begin van een nieuwe beweging in zijn woonplaats Rotterdam en in Europa, waar mensen Reggae-muziek begonnen te ontdekken. Star David heeft de nieuwe generatie en de veranderingen in de maatschappij gezien, die hij in zijn muziek weerspiegeld. Tot 1992 organiseerde hij Reggae-evenementen, zoals The Backyard Festival in 1984 en Rotterdam, Roots, Rock Reggae. In 1992 begon hij zijn eigen band Reggae On The Move. Zijn eerste cd is Reggae On The Move.

.
.

Lions of Zion gates
Is in 2012 opgericht door Rass Noah Malakai en zijn neef Black Yoseph. Met hun Surinaamse en Engelstalige nummers verspreiden ze de boodschap van liefde, eenheid, vrijheid en boven alles Jah! Rastafari! Met hun muziek willen ze mensen bereiken en bewust maken “That babylon is playing us!!”. Het duo afkomstig uit Suriname (Coroni) houdt van hun roots en cultuur en dat is te horen in hun muziek. “Check dem out Blessings!!”.

.
.
The Herbalists 2.0

.
.
Sanjah Lion
As long as he can recall, he was influenced by his father’s Lucky Dube and Bob Marley record collection. When he was only 12 years old, he started producing Hip-Hop, but they always had ’that Reggae vibe’ to it. After doing Hip-Hop for several years he decided to go back to his Roots, and embracing the genre which he was always drawn to: Roots Reggae Music!

Becoming a Rastafarian at the age of 20, he sought a higher learning in life. When he first visited the island of Jamaica, he was so empowered by the warm welcome he received by the Rastafarians that this started to extend his creativity. The core message in his music is spreading awareness of ‘Rastafari Livity’, love and unity amongst all people while doing this in a danceable rhythm. With this combination Sanjah Lion seems to be able to create a nice mix of teaching and entertaining. His performance always comes with a high energy level, making sure you just can’t stop moving till the show is over!After a ton of shows across Europe and the Caribbean he decided it was time for an album, which is to be released in 2015 preceded by several singles. Packed full of original Roots Reggae Music it promises to be a very powerful album, combining inspiration, power and strength from all over the globe! One thing is for sure, Sanjah Lion is one to watch out for in the future!

.
.
.

Ras 
Is een op Aruba geboren Rapper, zanger en muziek producer. Ras begon op zijn zestiende met zingen en veroverde meteen de harten van de Arubanen, later heel de Antillen. Vanaf 2009 is hij muziek producer en rapper. Ras heeft al meerdere malen opgetreden en dope tracks voor diverse artiesten geproduceerd. Onlangs had hij ook CB milton in zijn studio mogen ontvangen. Van producer ras kunnen wij in de toekomst nog veel verwachten.
.
.

Mighty
Is een dancehall artiest  Geboren in Rotterdam en opgegroeid in Zoetermeer. Door zijn liefde voor dancehall en reggae muziek was Mighty altijd op de achtergrond en  liet zich inspireren door Surinaamse en Jamaicaanse artiesten zoals Papa Touwtjie, Sizzla, Capleton, Bounty, Beenie en Vybzkartel. Mighty is een opkomende artiest die trots is op zijn Surinaams komaf.
.
.

DJ Manu Moon is een allround dj die in een korte tijd naam heeft weten te maken in de randstad. Hij begon zijn dj carrière  een aantal jaren geleden als een openings-dj op latin feesten bij club VIP in Rotterdam.  In een korte tijd heeft hij zich ontwikkeld tot een van de vaste dj’s in club VIP. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij diverse clubeigenaren. Hij staat bijna iedere weekend wel ergens geboekt. Hij onderscheid zichzelf door zijn diversiteit in muziek keuzes. Hij is momenteel Hit Back Records vaste dj.
.
.
.

DJ Rootsolid Sound
.
.
.
.
.

DJ Reggae Barbie

.