BURING ROSES & SOME WEIRD SIN

BURING ROSES & SOME WEIRD SIN

Datum: zaterdag 5 oktober 2019
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 2.50

Categorie:


INFORMATIE

Burning Roses is in de loop van 2018 ontstaan uit treinreizen, stadswandelingen en jamsessies. Daar ontdekten Door en Lin dat de som van hun ideeën groter was dan de losse elementen. Op elektrische gitaren, piano en synthesizers schreven ze in no-time genoeg materiaal voor een album. Na wat muzikale omzwervingen wees Marit ze met haar rolling beats definitief de weg naar de rock. De brute bass & FX van Philip maakten het viertal compleet.

Afzonderlijk hebben de leden hun sporen verdiend in andere bands (onder andere Take it Off, Sally 4th, Some Weird Sin, Current en Ignited), en die smelten ze samen tot de persoonlijke teksten, distorted melodieën en dikke ritmes van hun originele songs. Ze timmeren nu hard aan de weg met de productie van hun eerste album, website en try-outs.

Dorien Donker / Lead Vocals & Guitar
Lindy van de Westelaken / Keys, Guitar & Backing Vocals
Marit van der Burgh / Drums
Philip Springer / Bass & FX

.

SOME WEIRD SIN weet als indie/alternative rocktrio te boeien met een eigenzinnige sound. Met een wisselende combinatie van toetsen, elektrische gitaren, een batterij aan effecten en drums staat de band garant voor melodieuze en puntige nummers. Some Weird Sin heeft sinds haar debuutoptreden in 2005 in een korte periode een behoorlijke live-reputatie opgebouwd. De band heeft gespeeld in kleine en grote zalen door het hele land en verzorgde een rockende live soundtrack bij de klassieke geluidsloze film Faust uit 1926. De band ontsnapte dan ook niet aan de aandacht van 3FM Serious Talent en radiostation Kink FM. Na enkele successen als finalist of winnaar bij verschillende popprijzen, stond Some Weird Sin o.a. op Beeckesteijn Pop en in het voorprogramma van The Posies (USA) en The Noisettes (UK).

Enige tijd na het uitbrengen van het debuutalbum ;All I am is what we are; is het even opmerkelijk rustig gebleven rond het trio, maar schijn bedriegt.
In de eigen studio wordt hard gewerkt aan de opnames van nieuwe tracks waarvan enkele op 5 oktober voor het eerst live te horen zijn!
www.someweirdsin.nl